U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Psysalon: GGZWNB Woonvormen in Bergen op Zoom

Datum: 23-09-2019

Tijd: 19:00 - 21:30

Locatie: Ouderensteunpunt Zonneplein, Zonneplein 63, Bergen op Zoom

Het liefst woont iedereen thuis in de vertrouwde omgeving, maar soms lukt dat (nog) niet zelfstandig. Dit kan te maken hebben met opgebouwde schulden, te weinig grip op het leven, psychosociale problemen. Begeleid of beschermd wonen kan dan een oplossing zijn. Bij deze woonvormen is de begeleiding en ondersteuning maatwerk en afgestemd op de speciale behoeftes van de bewoner. De begeleiding en ondersteuning kan bestaan uit hulp bij het op orde houden van de woning en het leven. Zoals hulp bij het schoonmaken, het koken, de persoonlijke verzorging, het bijhouden van de financiën, het vinden van werk en een goede vrijetijdsbesteding. De begeleiders geven geen therapie of behandeling . Het verblijf in een woonvorm duurt zo lang als nodig en zo kort als noodzakelijk. Als het wonen in een begeleid of beschermd woonvorm verloopt zoals gewenst kan er, afhankelijk van de situatie, doorstroming zijn naar een begeleide woonvorm of een zelfstandige woning. 


Bas van Batenburg ( coördinator begeleid/beschermd wonen bij de GGZWNB) en zijn collega’s zullen voor de pauze, informatie geven over alle woonvormen bij de GGZ in Bergen op Zoom. Er wordt ook aandacht besteed aan: Wie komen er in aanmerking voor welke vorm beschermd wonen? Wie betaalt het? Wat is begeleid beschermd wonen en begeleid zelfstandig wonen. Is er ook ambulante begeleiding? Zijn er wachttijden enz. Na de pauze is er dan gelegenheid tot het stellen van vragen vanuit de aanwezigen in de zaal en verdere uitwisseling van informatie rond wonen en psychiatrie in Bergen op Zoom . 

 
Een psysalon is een ontmoetingsplaats voor de naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Het biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te ondersteunen maar ook om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Maar iedereen die belangstelling heeft voor psychiatrie, geïnteresseerd is in het onderwerp, professionals en personen met een psychische kwetsbaarheid zijn welkom. Dus kent U mensen die mogelijk interesse hebben, maak ze attent op deze bijeenkomst. Ze zijn van harte welkom. 

Aanmelden is niet verplicht (maar wel handig i.v.m. catering) via: fpppsysalon@gmail.com

Kosten : geen 
 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster