U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Voorstelling: De Salon: tussen gekte en glorie

Datum: 23-10-2019

Tijd: 20:30 - 22:30

Locatie: Theater Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Klik hier voor meer informatie

 

Afwijkend gedrag
Hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? In deze Salon onderzoeken we met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie de grenzen van gekte en glorie. Gasten en publiek gaan de confrontatie aan met een nieuwe kijk op de stad buiten het rode pluche.

Stormkamer: De Salon
De Stormkamer is een methode waarin theatermaker Hanna van Mourik in vier stappen vorm geeft aan de botsing tussen verschillende waarheden. De Salon is stap 2: een bijzondere stadsgenoot is gastcurator van de avond en verkent met inspirerende mensen, verhalen, muziek en eten zijn of haar kijk op de stad en het leven. Dit keer staan bekijken we de wereld van de psychiatrie en wonen in de stad Tilburg vanuit de blik van de professional, de bewoner en de cliënt.

Programma
Gastcurator van deze Salon is Jeroen Kloet. Jeroen is psychiater bij GGZ Breburg en heel open over zijn eigen psychische kwetsbaarheid. Volgens de officiële maatstaven heeft hij namelijk een bipolaire stoornis. Wat dat betekent vertelt hij het liefst zelf, want is voor iedereen anders. Hij is initiator van het Anti Stigma Café, een plek waar in kroegsfeer ervaringen gedeeld kunnen worden over negatieve vooroordelen rondom psychiatrie.

“De mens is een open systeem. Onze hersenen communiceren voortdurend met de buitenwereld via onze zintuigen. Dit continue ritme van buiten naar binnen en weer terug lijkt haast een dans. Hoe anders gaat dit als je depressief of angstig bent, of juist manisch of psychotisch. De dans hapert plots. Het open systeem sluit.”

Jeroen laat ons kennis maken met:

  • Simona Karbouniaris: sociaal wetenschapper en werkzaam als docentonderzoeker bij Kenniscentrum Sociale Innovatie aan de Hogeschool Utrecht;
  • Irene Kersten: trauma begeleider en oud politie agente;
  • Bram Berkvens: manager bedrijfsvoering GGZ.


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster