U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Voorstelling: Film 'Zoeken naar woorden'

Datum: 24-02-2015

Tijd: 19:30 - 22:00

Locatie: 't Beest, Goes

Op dinsdag 24 februari 2015 in 't Beest te Goes en op vrijdag 27 februari in Porgy en Bess te Terneuzen organiseren Scalda, Ypsilon en Vrienden van Zeeuwse Gronden gezamenlijk de film:

'ZOEKEN NAAR WOORDEN'

Filmmaakster Jeannice Adriaansens geeft een voortreffelijke weergave van de problematiek van een eerste psychose en de behandeling. Hoe ga je om met deze ziekte, als dit lot je treft. Enkele bewoners van Soteria vertellen daarover.

Deze film over de behandeling van eerste psychosen bij de afdeling Soteria bij Emergis te Kloetinge wordt ingeleid door gezondheidszorgpsycholoog Jan van Blarikom, oprichter van Soteria, en gezondheidszorgpsycholoog Pien Leendertse, behandelaar.
Na afloop van de film zijn zij aanwezig voor verdere uitleg en reacties.

Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

  • Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie, met onder andere opleidingen in de zorg- en welzijnssector, www.scalda.nl
  • De Stichting Vrienden van Zeeuwse Gronden maakt het financieel  mogelijk om deel te nemen aan culturele activiteiten voor cliënten van Zeeuwse Gronden, de woon- en zorg instelling voor mensen met een psychiatrische aandoening.
  • Ypsilon is de familievereniging van mensen, die lijden aan schizofrenie en/of psychosen. Ypsilon organiseert een lotgenotencontact en belangenbehartiging voor familie en naastbetrokkenen over relevante zaken, die men in de eigen situatie tegenkomt.

Hopende op uw komst,

Met vriendelijke groeten

Magda de Feyter, Ypsilon Zeeuws-Vlaanderen, T 0115 431718

Ans van Bommel, Scalda T 0115 641730

Emmy Galama, Vrienden van Zeeuwse Gronden T 0115 431958Terug naar agenda-overzicht
sluit venster