U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Gespreksbijeenkomst: Naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid

Datum: 24-06-2013

Tijd: 18:00 - 21:00

Locatie: Deventer

Naasten van psychotisch kwetsbare mensen bijeen/h2>

Op maandag 24 juni is alweer de derde bijeenkomst van de gespreksgroep georganiseerd door Ypsilon. 
Deze wordt gehouden in de Zandloper aan de Lange Zandstraat 15 in Deventer.
Belangstellenden zijn welkom om voorafgaande aan de bijeenkomst, om 18.00u. een gezamenlijke warme maaltijd te gebruiken.
Aansluitend start de bijeenkomst om 19.00u.

Deze keer zal met elkaar besproken worden hoe familie en naasten betrokken willen en kunnen worden bij de behandeling en zorg van hun naasten. Daarvoor is het van belang het familiebeleid van de instelling die de zorg levert te kennen. Dimence zal een toelichting hierop geven.  Er zal ook een  zorgverlener van Molemann Groep aanwezig zijn. Ook deze instelling is zorgleverancier van psychiatrische hulp in Deventer en omstreken.
Tijdens de warme maaltijd kunnen al levendige gesprekken plaatsvinden tussen de deelnemers, bijvoorbeeld over ervaringen met de zorg, de zoektocht naar de mogelijkheden en het onderhouden van het contact met de naaste. De herkenning van de problematiek, de wanhoop, maar zeker ook van de lichtpunten kunnen ieder een gevoel van erkenning en herkenning geven. Verder is het bijzonder plezierig dat je elkaar steun en inzicht kunt geven.

Ook na de zomerperiode zullen de bijeenkomsten plaats blijven vinden. De data zijn nog niet bekend, maar de aanvang is steeds om 18.00 uur en de locatie is Activiteitencentrum de Zandloper.
Twee vrijwilligers van Ypsilon, Anna van der Mark en Aga van Nijnanten vullen samen met twee deelnemers uit de groep het programma van de vervolgbijeenkomsten in.

Mogelijke onderwerpen zijn: 
• wooninitiatieven
• ontwikkelingen in de zorg
• hoe ga je om met de geldvraag van je naaste?
• hoe praat je met iemand die in een psychose verkeerd?
• familie betrekken in de triade van cliënt, zorgverlener en naaste

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij:
 nijnanten@gmail.com
  06 239 402 83Terug naar agenda-overzicht
sluit venster