U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Festival: Talentenfestival Groot Lankum Franeker

Datum: 24-09-2016

Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie: terrein Groot Lankum in Franeker

Klik hier voor meer informatie

Talentenfestival Groot Lankum Franeker

 

Op zaterdagmiddag 24 september a.s. laten cliënten, familieleden en medewerkers van GGZ Friesland al hun bescheidenheid varen als ze vol trots hun talenten tonen tijdens het Talentenfestival op het terrein Groot Lankum in Franeker. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een theater-, muziek- of dansvoorstelling, schilderen, instrumenten bouwen, taarten bakken, voordrachtkunst, beeldende kunst en andere creatieve bezigheden.

Naast al het prachtige talent wat er te zien is, zijn er ook lekkere hapjes aanwezig. Cliënten en medewerkers van MindUp, onderdeel van GGZ Friesland, verzorgen deze middag namelijk de catering. Ze maken heerlijke, maar bovenal verantwoorde en gezonde hapjes.

 

Niemand is zijn stoornis

 

Onvoorspelbaar, onbekwaam en onaantrekkelijk: dat zijn de meest voorkomende en hardnekkigste vooroordelen over mensen met een psychiatrische/psychische aandoening. Door al deze vooroordelen wordt er wel eens vergeten dat het nog steeds over een persoon gaat. Een persoon die zoveel meer is dan alleen maar zijn psychiatrische/psychische stoornis.

Door het organiseren van het Talentenfestival wil GGZ Friesland de aandacht weghalen bij de stoornis, en vestigen op de persoon zelf.

 

Locatie

 

De locatie ‘Groot Lankum’ is een bijzondere, met veel historie. Op het terrein, waar GGZ Friesland meerdere klinieken heeft,  gold het voormalige Psychiatrische Ziekenhuis in de Tweede Wereldoorlog  als een veilige haven voor onder anderen Joodse onderduikers.

Aanmelden voor het talentenfestival kan via http://www.ggzfriesland.nl/grootlankumTerug naar agenda-overzicht
sluit venster