U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Laatste dag om te stemmen op de Psyche Mediaprijs

Datum: 24-11-2013

Het wordt tijd dat er op een respectvolle en genuanceerde manier over mensen met psychische problemen wordt gesproken in de media. Mondjesmaat gebeurt dat al, reden voor het Fonds Psychische Gezondheid om de Psyche Mediaprijs in te stellen. Met nog 4 dagen stemmen te gaan neemt de spanning onder de genomineerden toe. Hebt u al gestemd op uw favoriet? 

Met de documentaire Moeder moet dood is Jessica Villerius een van de genomineerden. Andere genomineerden zijn Myrthe van der Meer, schrijfster van het boek PAAZ en Malou van Hintum met het boek Doe eens normaal, over zin en onzin van psychiatrische diagnoses. Een stem uitbrengen kan tot en met zondag 24 november 2013 24.00 uur via deze link. De winnaar wordt op dinsdag 26 november in Amsterdam bekend gemaakt.

De documentaire Moeder moet dood vertelt het verhaal van de 36-jarige Alain die lijdt aan paranoïde schizofrenie. Zijn moeder trekt tevergeefs aan de bel bij de GGZ. Op een kwade nacht steekt de zoon zijn moeder dood. Zus Linda spant een tuchtzaak aan tegen de behandelaars van haar broer. De documentaire is terug te kijken op Uitzending Gemist.

PAAZ is een psychiatrische roman, waarin Emma van de ene op de andere dag wordt opgenomen wordt op de gelijknamige afdeling. Één ding weet ze zeker: hier is een fout gemaakt. Het is het begin van Emma's zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf.

De andere genomineerden zijn het blad Linda met het artikel En toen ging het licht uit over BN’ers met een burn-out, Marc Schmidt met de documentaire De Regels van Matthijs over autisme en journaliste en publiciste Malou van Hintum.

De jury van de 3e Psyche Mediaprijs bestaat uit Paul Schnabel (voorzitter), Hella van der Wijst, Gijs Francken, Gerdien Rabbers en Bram Bakker, de genomineerde van 2013. Ypsilonvoorzitter Jan Zandijk is lid van het Comité van Aanbeveling.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster