U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Televisie-uitzending: LPGGz-directeur spreekt vanavond in Nieuwsuur over jeugdzorg

Datum: 25-02-2016

Tijd: 22:00 - 23:00

Locatie: NPO 2

Klik hier voor meer informatie

Vanavond besteedt Nieuwsuur aandacht aan de problemen in de jeugdzorg,  en in het bijzonder de jeugd-ggz. Aanleiding is onze Jaarrapportage 2015 van de Monitor Transitie Jeugd, waarover we kort geleden een persbericht uitbrachten. Directeur Marjan ter Avest spreekt namens het Landelijk Platform GGz.

Centraal staan de problemen in de toegang tot zorg: het proces van (door)verwijzing,  het wel of niet krijgen van een indicatie, de samenwerking in de keten (tussen gemeenteloket, wijkteam, huisarts en specialistische ggz) en de lange wachtlijsten in de specialistische ggz. 

Ook in juni 2015 en in het najaar besteedde Nieuwsuur aandacht aan de problemen in de toegang tot zorg en de wachtlijsten, omdat kinderen en jongeren te lang op specialistische zorg moeten wachten.  Aangezien het Landelijk Platform GGz en de Monitor Transitie Jeugd op zeer regelmatige basis hele schrijnende ervaringsverhalen en meldingen binnen krijgen, vinden we dat er meer moet gebeuren.

Voor meer informatie:

http://www.skipr.nl/actueel/id25508-gemeente-houdt-deur-naar-jeugdhulp-dicht.html
http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/route-naar-jeugdhulp-lang-en-onduidelijk.9519543.lynkx
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/jeugdzorg-in-nederland-nog-altijd-beneden-peil-1.5726396Terug naar agenda-overzicht
sluit venster