U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Hoop op Herstel, ontmoetingsdag Brabant

Datum: 25-09-2010

Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie: Hotel Guldenberg, Helvoirt

Ypsilon Brabant nodigt u uit voor de:

Provinciale ontmoetingsdag

zaterdag 25 september 2010

Hoop op Herstel

Voor Familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een psychiatrische stoornis

Locatie Conferentiehotel Guldenberg
Guldenberg 12, 5268 KR Helvoirt

Veel cliënten met een ernstige psychiatrische stoornis zijn ongeneeslijk ziek. Naastbetrokkenen (ouders, kinderen, partner, broers, zussen, vrienden, voogden) hebben het vaak moeilijk bij de begeleiding van hun zieke naaste. Voor deze naastbetrokkenen organiseert Trialoog (een stichting waarbinnen de afdelingen van Ypsilon, Labyrint~In Perspectief, de Stichting Familieleden Westelijk Noord-Brabant en de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen samenwerken) jaarlijks een provinciale dag.

Thema

Het thema is dit jaar ‘Hoop op Herstel’. Ook al is in veel gevallen de psychische stoornis niet te genezen, toch kan de cliënt weer opkrabbelen. Hij kan zijn leven beter inrichten door gebruik te maken van de krachten en mogelijkheden die er ondanks de ziekte in hem aanwezig zijn. De naastbetrokkenen spelen daarbij een cruciale rol. Hoe kunnen zij hun zieke naaste helpen in zijn herstelproces? Daar gaat deze bijeenkomst over. Niet bij de pakken neerzitten. Uitgaan van de mogelijkheden en aanwezige kwaliteiten. Zelf weer het leven in eigen hand nemen. Dat geldt zeker ook voor naastbetrokkenen.

Op deze ontmoetingsdag willen we aandacht besteden aan de rol van naastbetrokkenen in het herstelproces van patiënten en dat van de naastbetrokkene zelf. Hoop bieden aan naastbetrokkenen is het belangrijkste om te kunnen herstellen van de grote schok als een familielid in een crisis komt. Ervaring leert dat een herstelgerichte benadering steeds vaker succes heeft. Er is bij velen, patiënten en naastbetrokkenen, hoop op herstel.

Aanmelding

In verband met de organisatie verzoeken wij u zich aan te melden vóór 11 september 2010.
Gebruik hiervoor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail naar info@trialoog.org.

Deelname is gratis.

U bent van harte welkom!

Programma

10.00 uur Ontvangst

10.30 uur Opening door de heer A. Kolen, voorzitter Trialoog

10.45 uur Versterking van de cliënt, Inleiding van M. Wasserman (HEE-project)

11.45 uur Herstel bij naastbetrokkenen, Inleiding van A. van Dijk, (Stichting Recovery Nederland)

12.30 uur Lunch & ontmoeting

13.45 uur Themabijeenkomsten:

                                  _ Over inleiding ‘Versterking van de cliënt’

                                  _ Over inleiding ‘Herstel bij naastbetrokkenen’

                                  _ Over ‘re-integratie’, door Carin Bosma, Stichting de Windroos

15.15 uur ‘Wat neem je mee naar huis?’

15.30 uur Afsluiting door de heer A. Kolen

waarna gelegenheid voor een drankje en hapje

Routebeschrijving auto

Vanuit de richtingen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch

Helvoirt is gelegen aan de rijksweg N65 tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Komend vanuit die richtingen neemt u de afslag Helvoirt-

Nieuwkuijk. U rijdt door het dorp Helvoirt en gaat na ca. 3 km bij het bord 'Conferentiehotel Guldenberg’ linksaf. Na ca. 900 meter bevindt zich aan de

rechterkant de verharde toegangsweg naar het conferentiehotel.

Vanuit de richting Eindhoven

Eindhoven richting ’s-Hertogenbosch A2 E25 bij afslag 's-Hertogenbosch-Centrum (23) wisselen naar de A65. Volg aanwijzingen:

(N65) Tilburg Centrum Ring ’s-Hertogenbosch West. Bij aansluiting Vught linksaf slaan op A65. De A65 gaat over naar de N65, blijft u deze volgen. U

neemt de afslag Helvoirt-Nieuwkuijk. U rijdt door het dorp Helvoirt en gaat na ca. 3 km bij het bord ‘Conferentiehotel Guldenberg’ linksaf.

Na ca. 900 meter bevindt zich aan de rechterkant de verharde toegangsweg naar het conferentiehotel.

Vanuit de richting Waalwijk

Vanaf Waalwijk (A59) neemt u afslag 43 Vlijmen-Nieuwkuijk. Onder aan de afrit op de rotonde de 2de afslag nemen, richting Nieuwkuijk-

Vliedberg. De weg volgen. Na de scherpe bocht naar rechts, de 2de straat linksaf, richting industriepark de Vliedberg.

Daarna blijft u alsmaar rechtdoor rijden, de Vendreef op, richting Helvoirt. U rijdt weer rechtdoor en aan het einde van de weg linksaf (richting Helvoirt-Cromvoirt) de Nieuwkuijkseweg op. Deze weg blijft u volgen. Na 3,2 km gaat u rechtsaf de Guldenberg op (bij het bord ‘Conferentiehotel Guldenberg’). Na ca. 900 meter bevindt zich aan de rechterkant de toegangsweg naar het conferentiehotel.

Openbaar vervoer

_ Bij de stations van ’s-Hertogenbosch en Tilburg neemt u buslijn 139 of 140 van de BBA. De bus vertrekt eenmaal in het uur en rijdt in ca. 35

minuten vanaf Tilburg en ca. 25 minuten vanaf ’s-Hertogenbosch naar het kruispunt van Helvoirt.

_ Vanaf het kruispunt in Helvoirt is het nog ruim 3 km naar het Conferentiehotel Guldenberg. Borden verwijzen naar dit hotel.

_ Voor een taxi vanaf dit punt kunt u bellen naar 0411-641282. Voor de exacte vertrektijden van de bus kunt u de businfolijn bellen: 0900-9292.

Secretariaat
Ester Puts
Postbus 271
5000 AG Tilburg
013 544 14 40
info@trialoog.org
 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster