U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Manifestatie: SP-manifestatie 'De GGZ spreekt!'

Datum: 25-10-2008

Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie: Vergadercentrum Houtrust, Heideweg 23, Hooglanderveen (Amersfoort)

SP-manifestatie 'De GGZ spreekt!'


Tijdens deze dag zullen de resultaten van ons grootschalige onderzoek naar de gevolgen van de marktwerking in de GGZ worden gepresenteerd. Het doel van dit onderzoek was om meer zicht te krijgen op aard en omvang van de problemen. 

Dat is gelukt, zo bleek al uit de tussenrapportage en zo zal blijken uit de eindrapportage. Niet in de laatste plaats omdat ruim 5300 collega’s, waaronder u, de moeite namen om de uitgebreide vragenlijst in te vullen. Ook de mogelijkheid om toelichtingen en voorbeelden te geven, werd door velen benut. Als het onderzoek iets duidelijk maakt, dan is het wel dat er in de GGZ zeer veel betrokken hulpverleners werken die zich ernstig zorgen maken over de ontwikkelingen.

De GGZ staat onder druk en dreigt te worden ontmanteld. Oorzaken zijn marktwerking, bureaucratisering en verzakelijking van de zorg. Deze en andere gevolgen van het nieuwe zorgstelsel blijken zeer duidelijk uit de resultaten van de enquête. Duidelijk is ook dat onze officiële vertegenwoordigers de ontmanteling van onze sector niet keren. We zullen het zelf moeten doen. Er is een brede beweging van onderaf nodig om iets te kunnen veranderen.

Agnes Kant (SP) zal aanwezig zijn tijdens deze manifestatie. Verder nodigen wij ook uit: minister Klink, GGZ Nederland, woordvoerders van de politieke partijen, beroepsverenigingen, koepels, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, vakbonden en vakpers. Kortom alle verantwoordelijken en betrokkenen.

Wij hopen dat de bijeenkomst een inspiratiebron zal zijn voor de frontwerkers in de GGZ en een startschot voor een periode waarin de GGZ zich veel meer laat horen. Wij willen proberen de GGZ hoger op de politieke agenda te krijgen en concrete voorstellen met u te formuleren hoe het anders kan.

Als eerste stap in dit proces is het heel belangrijk dat de manifestatie een succes wordt. En dat lukt alleen als veel hulpverleners er aan deelnemen. Een sterke tegenbeweging is hard nodig om de GGZ overeind te kunnen houden!

Komt u ook naar de manifestatie? Meld u dan aan via:

Nodig collega’s uit om mee te komen. Spreek bijvoorbeeld met een groepje af om samen te gaan, of stuur deze oproep door naar zo veel mogelijk van uw collega’s.

De manifestatie vindt plaats in vergadercentrum Houtrust, Heideweg 23 te Hooglanderveen (Amersfoort). Het programma begint rond 10:00 en zal eindigen rond 16:00 uur. Na aanmelding via de website ontvangt u van ons meer informatie over de dag, zoals het programma van de dag en een routebeschrijving.

Meer informatie vind u op www.zorggeenmarkt.nl
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Jamila Yahyaoui via 070 - 318 3044

Wij hopen u te mogen verwelkomen op zaterdag 25 oktober!
Met vriendelijke groet,

Dr. Ineke Palm, wetenschappelijk Bureau SP, 06-51111073,
Ir. Drs. Fred Leffers, GZ-psycholoog bij GGNet,
Drs. Veronique van Egmond, freelance GZ-psycholoog/orthopedagoog,
Spencer Seegers, beleidsmedewerker GGZ Oost Brabant,
Drs. Thijs Emons, psycholoog bij GGNet ;
Allen namens de actiegroep ‘Zorg geen markt’
N.B. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de GGZ? Meld u dan aan voor de mailgroep ‘De ggz laat zich horen’, via:
http://www.deggzlaatzichhoren.nl/aanmeld_start.php


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster