U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Prijsuitreiking Fotowedstrijd 'Gelukt in 2009'

Datum: 26-05-2009

Tijd: 16:00 - 18:00

Locatie: Museum Het Dolhuys Haarlem

Mensen met schizofrenie brengen eigen succes in beeld

De afgelopen maanden hebben mensen met schizofrenie of psychose hun eigen successen in beeld gebracht. De fotowedstrijd, met als thema ‘gelukt in 2009’, stond uitsluitend open voor mensen met schizofrenie of psychose en werd georganiseerd door Vereniging Ypsilon. Aan de deelnemers werd gevraagd om met een foto terug te blikken op hun persoonlijke hoogtepunten van het jaar.
Ypsilonvoorzitter Marja Hasert is tevens voorzitter van de vijfkoppige jury. Ze was diep onder de indruk van de ingestuurde foto’s: “Het is ontzettend mooi om te zien hoe iedereen op geheel eigen wijze zijn of haar eigen geluk in beeld brengt.” Uit de inzendingen zijn 15 foto’s gekozen die geëxposeerd zullen worden in o.a. Het Dolhuys, nationaal museum van de psychiatrie. Onder deze 15 foto’s bevinden zich ook de drie winnaars, die dinsdag 26 mei a.s. bekend worden gemaakt.
Op 26 mei zijn alle 15 foto’s te zien in Het Dolhuys. Daarna reizen de foto’s door het land, om in januari 2010 als expositie terug te keren in Het Dolhuys. Ypsilon is een vereniging van familieleden van mensen met schizofrenie of psychose en heeft ruim 7000 leden. In 2009 bestaat Ypsilon 25 jaar, en organiseert in dat kader tal van jubileumactiviteiten, waaronder deze fotowedstrijd.
 
 
Aanvullende informatie:
Tijdstip:
Dinsdag 26 mei, van 16.00-18.00
Plaats:
Het Dolhuys - nationaal museum van de psychiatrie te Haarlem
Schotersingel 2
2021 GE Haarlem
http://www.hetdolhuys.nl/go/
Meer informatie over de fotowedstrijd kunt u hier vinden:
http://www.ypsilon.org/fotowedstrijd 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marja Hasert
mhasert@ypsilon.org
06 - 2299 1567


Terug naar agenda-overzicht
sluit venster