U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Congres: (Psycho)Trauma

Datum: 27-03-2018

Locatie: De Meervaart, Amsterdam

Klik hier voor meer informatie

De cijfers liegen er niet om: tussen de 25 en 50% van de kinderen heeft één of meerdere traumatische ervaringen opgedaan. Zo heeft u als hulpverlener in de zorg regelmatig te maken met cliënten en patiënten die trauma’s moeten verwerken. De signalering, begeleiding en behandeling van deze mensen is geen gemakkelijke opgave. Want hoe herkent u een trauma? En wat kunt u doen?

Traumatische ervaringen laten, vooral bij kinderen en (jong)volwassenen, littekens achter. Hierbij gaat het om zowel psychologische als fysieke gevolgen. Gevolgen zijn soms direct, maar soms ook pas jaren later merkbaar.  Het in staat stellen van een cliënt of patiënt om een trauma te verwerken is dus van groot belang. Wanneer een verwerkingsproces niet goed verloopt of stagneert, kan zich PTSS ontwikkelen.

Het 4e Congres (Psycho)Trauma op 27 maart 2018 in de Meervaart te Amsterdam heeft als doel u kennis over de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van traumaverwerking bij te brengen. Resultaten uit verschillende onderzoeken worden vertaald naar de dagelijkse praktijk waar u als professional mee te maken heeft.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster