U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Bijeenkomst: Zomerse Perspectiefsessies van MIND, in de vorm van ZOOM-bijeenkomsten

Datum: 27-07-2020

Tijd: 10:00 - 11:30

Klik hier voor meer informatie

Als ervaringsdeskundige hoop en perspectief bieden, zelfs als je eigen perspectief eindig is
Met medewerking van Hans Zuidema - Stichting Focus, Els Keet - Ervaring die Staat & Sonja Visser - Zelfregie Nederland

Hoe ga je om met de wetenschap dat je nog maar een aantal maanden te leven hebt, dat je uitbehandeld bent? HansZuidema is senior ervaringsdeskundige verslavingsvraagstukken en coördinator/ondersteuner herstelwerkzaamheden en voorlichtingsactiviteiten bij Stichting Focus te Zwolle. Hij is nog steeds aan het werk, aansluiting zoeken en bemoedigen, maar hij weet dat het einde in zicht is. "Je weet dat je gaat, maar ondanks de pijn en de angsten, wil ik nog doen wat ik kan. Dankzij de mensen om me heen en mijn zoon, mijn partner, mijn hondje heb ik nog positieve energie en kan ik bijvoorbeeld ook nog steeds genieten van de schoonheid van grote karpers in de vijver en een ooievaar die toe staat te kijken. Iemand moet dit gemaakt hebben ……!"

 

Hans gaat in gesprek met Els Keet en Sonja Visser. Els is mede-grondlegger van  Ervaring die Staat, een initiatief voor en door dak- en thuislozen in Eindhoven. Van hier uit worden mensen ondersteund en begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten, maar ook bij hun talenten en dromen. Krachtgericht werken staat centraal, net als zelfregie en medezeggenschap. Sonja is initiatiefnemer van Zelfregie NL en maakt zich reeds jarenlang sterk voor ‘gekanteld werken’, halen en brengen, zelfregie en de inzet van ervaringsdeskundigheid in een rijke variëteit aan initiatieven. 

 

Aanmelding voor de sessies via: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=fes_qmQsZ0WnOnrNQvjeAFBlluBV_hdGumpmcnUidQdUNlVTVUI5Tk9PMDE4WVRVQ0hXRFlLOEFCUS4uTerug naar agenda-overzicht
sluit venster