U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Voorstelling: Sirens

Datum: 28-04-2016

Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie: Frascati theater Amsterdam

Klik hier voor meer informatie

Graag nodigen wij u uit voor de korte voorstelling Sirens van theatermaker Marjolijn van Heemstra en singer songwriter Maaike Wijbenga.

Sirens
Maaike Wijbenga is een groot singer songwriter-talent. Ze studeerde aan een gerenommeerde opleiding in Amerika tot ze op een dag hard tegen haar grenzen aanliep. Geconfronteerd met haar psychische kwetsbaarheid zag ze zich genoodzaakt terug te keren naar Amsterdam, waar zij nu haar leven weer heeft opgepakt. Gezamenlijk onderzochten Marjolijn en Maaike hoe de realiteit van de psychose en die van het ‘normale leven’ zich tot elkaar verhouden.

 

Op donderdag 28 april is er een nagesprek onder leiding van journalist Coen Verbraak (bekendvan o.a. het NTR-programma Kijken in de Ziel) met als gasten psychiater en oprichter van De Nieuwe GGZ Prof. Jim van Os, oprichter van De Brouwerij Jules Tielens en Marjolijn van Heemstra. De gasten zullen spreken over de kwetsbaarheid van het individu in een samenleving waarin maatschappelijk en economisch succes de maatstaf is.
De unieke samenwerking tussen Marjolijn van Heemstra en Maaike Wijbenga is tot stand gekomen in het kader van het Frascati Issues-programma Changing Places, over co-creaties tussen theatermakers en maatschappelijke organisaties. Sirens werd gemaakt in samenwerking met De Brouwerij, centrum voor herstel voor mensen met een kwetsbaarheid voor psychose.

Unieke samenwerking theater Frascati en De Brouwerij
Over Frascati
Frascati is een innovatief en dynamisch theater in het centrum van Amsterdam. Jaarlijks presenteert Frascati zo’n 450 verschillende nationale en internationale voorstellingen en produceert het zo’n twintig grote en kleine producties. Ook is er veel theater uit het buitenland te zien, en is er veel aandacht voor dans, performance en theater op locatie. Ten slotte werkt Frascati intensief aan programma’s en voorstellingen die zich richten op de relatie tussen kunst en samenleving.

Over De Brouwerij
De Brouwerij is een initiatief van psychiater Jules Tielens en streeft naar het verbeteren van psychosezorg door zich te richten op het talent en de mogelijkheden van de leden. Met deze geheel nieuwe aanpak doorbreekt de Brouwerij het sociale isolement, waarin mensen met een psychotische kwetsbaarheid kunnen verkeren.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.frascatitheater.nl. Telefonisch reserveren via 020-626 68 66
op ma. 13:00-17:00, di. t/m vr: 13:00-19:30 en za. 17:00 – 19:30 uur.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster