U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Evenement: Theaterdebat Zicht op mantelzorg in zorgintensieve situaties

Datum: 29-11-2018

Tijd: 14:00 - 16:30

Locatie: Zandfoort aan de Eem, Eemlaan 100, Amersfoort

Klik hier voor meer informatie

Het klinkt mooi: ervoor zorgen dat je gehandicapte kind, je vader met gevorderde dementie en je partner met psychoses gewoon thuis kan wonen. Als je intensief mantelzorgt, dan weet je als geen ander hoe moeilijk het is om de boel draaiende te houden. Kom jij deze mantelzorgers tegen? Praat dan mee en kom naar ons theaterdebat op donderdag 29 november 2018 in Amersfoort!

‘Wat mijn situatie intensief maakt, is dat je veel moeite moet doen om de hulp te regelen voor je kind. Net als elke mantelzorger wil je de situatie niet problematiseren. Liever geen stempel op mijn kind. Dus ik zeg regelmatig tegen mezelf: het valt wel mee. Maar ik zie dat hij hulp nodig heeft. Voor mijn gevoel moet ik de situatie uitleggen en mezelf verdedigen. De zorgen die je je maakt, wegen zo zwaar….’

Waarom dit debat?

Movisie onderzoekt wat de impact is op iemands leven, als sprake is van intensieve mantelzorg. Sluit de huidige ondersteuning goed aan? Of kan het anders en beter? Waar lopen zij tegenaan bij een leven dat sterk in het teken staat van zorgen voor die ander? Aan de hand van levensechte casuïstiek gaan we op zoek naar de vragen én antwoorden.  Aan welke ‘knop’ kan je draaien om het toch iets makkelijker te maken? Wat kunnen beleidsmakers en bestuurders doen? En professionals?

Waarom moet je erbij zijn?  

Eindelijk kun je jouw ideeën over hoe het beter kan kwijt én bovendien hoor je ook de ideeën van anderen? Hierbij combineren we nu eens de perspectieven van de mantelzorgers, de bestuurders, de beleidsmensen en degenen die uitvoering geven aan dat beleid! Het theater zal je soms even op het verkeerde been zetten en je uitdagen. Kom en laat je verrassen en draag je steentje bij aan zorgintensieve mantelzorg.

Voor wie

Bestuurders, beleidsmakers, professionals in zorg en welzijn zijn van harte welkom!

Theater

Theatergroep ‘De Kracht van Beleving’ is er ook bij.  Veel van de acteurs zijn ervaringsdeskundig én professioneel theatermakers.Terug naar agenda-overzicht
sluit venster