U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Agenda

Festival: Helden van de wijk 2

Datum: 31-10-2017

Locatie: Lantarenvenster Rotterdam

Klik hier voor meer informatie

HVDW is een jaarlijks evenement waarbij we aandacht vragen voor mensen met een kwetsbaarheid voor ernstige psychiatrische aandoeningen. De eerste editie vond vorig jaar plaats in de Prodentfabriek in Amersfoort. Ook dit jaar nodigen we cliënten, professionals, familieleden, naastbetrokkenen, zorgverzekeraars en gemeenten uit om actief mee te denken. Samen willen we laten zien wat de huidige stand van zaken is rond het thema maatschappelijk herstel. 

Het thema maatschappelijk herstel is naar ons idee momenteel nog onderbelicht en kan in 2017 een stevige impuls gebruiken. Sociale en maatschappelijke factoren spelen, welhaast vanzelfsprekend, een belangrijke rol in het persoonlijke en maatschappelijke herstel van mensen met ernstige psychische aandoeningen. Gelijkwaardig burgerschap, gelijke kansen en meer eigen regie zijn belangrijke voorwaarden om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de complexe en snel veranderende Nederlandse maatschappij.
Helden van de wijk heeft een duidelijke boodschap. Diverse ‘helden en heldinnen’ laten via een serie lezingen, inleidingen, films, workshops etc. zien dat samenwerken aan maatschappelijk herstel beter kan, door van elkaar te leren en elkaar te inspireren.
Het kennisfestival HVDW heeft er dit jaar voor gekozen om zijn tenten op te slaan op de Wilhelminapier in het centrum van Rotterdam. Vanuit LantarenVenster kun je een kijkje in de keuken nemen van succesvolle of veelbelovende personen en/of projecten. Naast een traditioneel binnenprogramma, nodigen we je ook uit om een bezoekje te brengen aan projecten in de nabijheid van het stadscentrum van Rotterdam. Fietsen staan voor je klaar.
Tijdens HVDW 2017 kun je projecten verwachten die gericht zijn op vernieuwende vormen van werken, wonen, opleiding en scholing, samenwerken in de wijk, relaties, re-integratie, destigmatisering etc. 

 Terug naar agenda-overzicht
sluit venster