Laden Agenda

« Alle Agenda

Congres KOPP/KOV

15 november @ 10:00 - 16:00

KOPP/KOV staat voor kinderen van ouders met psychische problemen en/of verslaving. Dit kan betrekking hebben op één van de ouders, maar ook op beide. In Nederland is één op de zes kinderen onder de 18 jaar een KOPP/KOV en per schoolklas gaat het om gemiddeld vijf kinderen. Deze kinderen lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van een psychische stoornis of verslavingsproblematiek.

Naast kinderen zijn er ook (jong)volwassenen die een ouder hebben met deze problematiek. Hun vroegkinderlijke ervaringen als KOPP kunnen langetermijngevolgen hebben voor het dagelijks functioneren op sociaal-, fysiek- en psychisch vlak. Het bespreekbaar maken van die langetermijngevolgen kan helpend zijn. Maar hoe ga je als professional het gesprek aan over deze KOPP-ervaringen?

Verder kan het inzetten op preventieve ondersteuning bijdragen aan het voorkomen van ernstige problemen. Welke lokale initiatieven ter ondersteuning zijn er in Nederland? Waar kun je als zorgverlener aankloppen? En hoe kun je preventie betrekken binnen de behandeling in de volwassen-GGZ?

Tijdens dit congres krijg je onder meer antwoord op bovenstaande vragen, kun je leren van ervaringen en word je voorzien van tips en handvatten waarmee jij als professional aan de slag kunt met de zorg en begeleiding rondom KOPP/KOV.

Doelgroep

Jeugd- en gezinsprofessionals, verpleegkundigen, begeleiders, psychologen, pedagogen, schoolmaatschappelijk werkers, docenten/leerkrachten, POH-ggz, huisartsen en andere geïnteresseerden in het onderwerp KOPP/KOV.

Meer informatie en inschrijven

Klik hier voor meer informatie over het programma of om je aan te melden.

Gegevens

Datum:
15 november
Tijd:
10:00 - 16:00
Categorie:
https://sympopna.nl/events/congres-kopp-kov-l2362

Locatie

Aristo Amsterdam
Teleportboulevard 100
Amsterdam, Nederland
ANBI logo