Laden Agenda

« Alle Agenda

Familiemiddag FPPWNB/Ypsilon Bergen op Zoom

16 juli @ 13:30 - 17:00

Ook dit jaar heeft het FPPWNB-bestuur weer een Familiemiddag georganiseerd voor haar leden, Ypsilonleden, deelnemers aan gespreksgroepen, ervaringsdeskundigen, organisatoren en deelnemers aan de psysalons en Mindcafés . Familieleden met of zonder psychische kwetsbaarheid zijn natuurlijk ook welkom. Wij denken dat de middag naast een leuk programma ook een goede gelegenheid is om elkaar in ongedwongen sfeer te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen en/of gewoon een gezellige middag te hebben.

Dit jaar hebben we contact gezocht met de Stichting In den Scherminckel (organisatie van amateur-archeologen). De stichting biedt ons het volgende programma aan:

13.45 – 14.30 uur   Ontvangst koffie/thee met iets lekkers bij de Stichting De Scherminckel

14.30 – 16.00 uur  ‘Luchtige Archeologische Stadswandeling’

Stichting In den Scherminckel organiseert de ‘Luchtige Archeologische Stadswandeling’ langs locaties in het centrum van Bergen op Zoom, waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden. Tijdens deze wandeling ontdekt u wat thema’s als ‘stinkende luchten’ en ‘stadslucht maakt vrij’ met archeologie te maken hebben. Ook komen zelfs de thema’s ‘luchtkastelen’ en ‘gebakken lucht’ nog aan bod. Oftewel: een archeologische stadswandeling op een luchtige wijze, zonder saaie jaartallen en feitjes. Maar zeker niet uit de lucht gegrepen! Juist een vrolijke en ontspannen stadswandeling voor iedereen.

Ook belangrijk om te weten: mocht het te slecht weer zijn voor de stadswandeling, dan kan de Stichting In den Scherminckel een binnenprogramma aanbieden en aan de hand van de collectie in het archeologisch depot iets vertellen over de onderwerpen van de stadswandeling. Maar we rekenen op mooi weer!

16.15 – 16.45 uur  Sluiten we de middag af op een terras bij stadsbrasserie Thalia, waar we onze plannen voor 2022  bespreken en afsluiten met een drankje en een hapje.

Locatie: Stichting In den Scherminckel, Wassenaarstraat 61, 4611 BT Bergen op Zoom
Telefoon: 0164 682 404
Afstand station – Wassenaarstraat is ongeveer 500 meter

Opgeven tot 10 juli via e-mail: fpppsysalon@gmail.com  

Gegevens

Datum:
16 juli
Tijd:
13:30 - 17:00
Categorieën:
,
ANBI logo