Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Themabijeenkomst Ypsilon Amsterdam: Verslaving en psychose

17 mei @ 20:00 - 22:00

Gastspreker is Asker Meintjes, als psychiater verbonden aan de Jellinek Kliniek in Amsterdam (onderdeel van Arkin).
Cannabis en andere verslavende middelen kunnen een psychose opwekken, versterken of juist een dempend effect hebben. In de voordracht zullen daarom vragen besproken worden als:
-In hoeverre is het gebruik van drugs mogelijk oorzaak of gevolg van een psychose?
-Klopt het dat het ontstaan van een eerste psychose, vooral bij jongens en jonge mannen vaak het gevolg lijkt van cannabisgebruik en/of andere drugs?
-Is er bij vrouwen eenzelfde relatie tussen genotmiddelen en het ontstaan van psychose of wordt de psychose eerder uitgelokt door andere oorzaken als bij mannen?
-Hoe wordt verslaving behandeld bij respectievelijk mannen en vrouwen met aanleg voor psychoses?
-Wat zijn de voorwaarden om voor behandeling in aanmerking te komen? Wanneer en waarom wordt er gekozen voor opname of voor bijvoorbeeld ambulante hulp?
-In hoeverre kunnen naasten bij het herkennen en/of behandelen van druggebruik een rol spelen? Waar en bij wie kunnen naasten terecht met vragen of voor hulp?

Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in de foyer van het Mentrum gebouw aan de 1e Constantijn Huygensstraat 38, 1054 BR Amsterdam. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn met een drankje (tegenover Mentrum). Vooraf aanmelden is niet nodig.

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Categorieën:
,

Locatie

Mentrum Kliniek
Eerste Constantijn Huygensstraat 38
Amsterdam, 1054 CR
+ Google Maps
ANBI logo