Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD! Kennissessie ‘De impact van trauma’

7 december @ 19:30 - 21:00

Gratis

Let op: door omstandigheden komt deze kennissessie helaas te vervallen. In 2024 organiseren we weer nieuwe interessante kennissessies.

De impact van trauma kan ingrijpend en heel divers zijn, voor zowel de mentale als fysieke gezondheid. Welke invloed heeft trauma precies op degene die ermee te maken heeft? Maar ook op de mensen om hem of haar heen?

Daarover gaat de nieuwe kennissessie van MIND Ypsilon. De sessie is online (via Zoom) voor iedereen bij te wonen en vindt plaats op donderdag 7 december 2023 vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan gratis via deze link.

Speciale gast is Anne Marsman. Zij is psycholoog, trainer bij Trauma Company en grondlegger van het online platform Traumanet, dat onlangs is gelanceerd. Marsman is gepromoveerd op onderzoek naar de langetermijnimpact van ingrijpende jeugdervaringen. In haar proefschrift ‘Beyond dis-ease and dis-order’ combineerde ze wetenschappelijke kennis met haar eigen ervaringen en benadrukte ze de rol van het lichaam in de relatie tussen deze twee. Maar Anne is deze kennissessie niet alleen. Ook haar partner Frank Bonekamp is bereid om zijn ervaringen als naaste te delen. Niet één, maar twee sprekers dus!

Het is belangrijk om te beseffen dat iemands ‘probleem’ eveneens een oplossing voor het daadwerkelijke probleem kan zijn, aldus Marsman. ‘Erkennen dat bepaald gedrag ook functioneel kan zijn (geweest) in een bepaalde context, kan heel helpend zijn. Het niet afkeuren, maar duiden en begrijpen, en van daaruit zoeken naar een andere weg.’

Meld je hier aan

Gegevens

Datum:
7 december
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Categorieën:
, ,

Locatie

Online

Organisator

MIND Ypsilon
Telefoon:
0880002120
E-mail:
ypsilon@ypsilon.org
ANBI logo