Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Opening tentoonstelling ’17 portretten’

5 oktober @ 20:00 - 21:30

€5

Op 5 oktober vindt er in het Hannemahuis in Harlingen een speciale lezing plaats in het kader van een indringende expositie. Deze expositie vertelt het verhaal van een moeder die in 2007 haar zoon verloor binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Ondanks zijn diagnose van psychose en een intensief zorgtraject, kon zijn dood niet worden voorkomen.

De expositie presenteert werken van de moeder en enkele kunstwerken van haar overleden zoon. Het kunstzinnige proces heeft haar geholpen met het verwerken van haar verdriet en de jarenlange zoektocht naar antwoorden binnen de ggz. Hierbij stuitte zij op de complexiteit van het voeren van een oprechte dialoog en moreel beraad na zulke hartverscheurende gebeurtenissen.

De lezing, gegeven door hoogleraar Jim van Os; voorzitter van de Divisie Hersenen van het UMC Utrecht, zal dieper ingaan op de invloed van trauma bij psychisch lijden, hoe de samenleving reageert op psychisch lijden en hoe kunst en creativiteit kunnen bijdragen aan het vinden van oplossingen en begrip.

Iedereen die geïnteresseerd is in dit belangrijke onderwerp, of zelf heeft ervaren hoe psychisch lijden een leven kan beïnvloeden, wordt van harte uitgenodigd de lezing bij te wonen. Stuur een mailtje naar Marian van Unen om je aan te melden.

Hierna is de tentoonstelling nog te bezoeken tot 21 januari 2024.

Gegevens

Datum:
5 oktober
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€5
Categorie:

Locatie

Hannemahuis
Voorstraat 56
Harlingen, 8861 BM Nederland
Bekijk de site van Locatie
ANBI logo