Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Perspectiefsessie MIND: ‘Crisis in de ggz; een kans voor de cliëntenbeweging?’

7 september @ 14:00 - 16:00

Gratis

Onverminderd lange wachttijden, een stijgende zorgbehoefte, forse personeelstekorten. Er is sprake van een crisis in de ggz. Meer van hetzelfde gaat de problemen niet oplossen.

De cliënten- en naastenbeweging pleit al sinds jaar en dag voor een andere aanpak: ruimte voor het eigen verhaal, oog voor de sociale en maatschappelijke context, ontwikkelings- en participatiemogelijkheden, ruimte om met passende zorg en ondersteuning het leven te leiden dat bij je past.

Veel zelfregie- en herstelinitiatieven geven al inhoud aan deze visie. Steeds meer zorgaanbieders zijn bereid het roer om te gooien. Gemeenten zoeken naar wegen om de inclusieve samenleving vorm te geven. De urgentie om goede initiatieven te bundelen en op te schalen wordt door alle partijen gevoeld. Alleen door samen te werken kunnen we de positie van psychisch kwetsbare burgers werkelijk verbeteren.

Maar hoe gaan we dat aanpakken?

In de vorm van een talkshow met inspirerende gesprekspartners verkennen we de mogelijkheden om vanuit de crisis in de ggz te komen tot een samenlevingsbrede aanpak ten behoeve van psychisch kwetsbare burgers. Het is de hoogste tijd om echt werk te maken van de idealen van de cliëntenbeweging.

De talkshowhosts zijn Nic Vos de Wael en Steven Makkink, die met deze Perspectiefsessie afscheid nemen van MIND.

Locatie

Enik recovery college
Vaartscherijnstraat 51
Utrecht, 3523 TB Nederland
+ Google Maps
ANBI logo