Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Psysalon – thema Onbegrepen gedrag

6 september @ 16:00 - 18:00

Logo Psysalon

Een Psysalon is een ontmoetingsplaats voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, hun partners, familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden.  Drie keer per jaar organiseren we een themabijeenkomst.

Thema van de bijeenkomst dit keer is: ‘Onbegrepen gedrag: over rare snuiters en vreemde snoeshanen’

Waarom vinden we sommige mensen rare snuiters of vreemde snoeshanen? Hoe beïnvloedt onze kijk hierop hoe we met deze mensen omgaan?

In deze psysalon gaan we in op de omgang met mensen die door hun psychische kwetsbaarheid afwijkend gedrag vertonen. Hoe afwijkend is hun gedrag nu eigenlijk? Hoe ontwijkend zijn wij naar hun toe? We bieden informatie zodat je meer begrip kunt hebben voor afwijkend gedrag en handvatten om met rare snuiters en vreemde snoeshanen om te gaan.

Nieuwsgierig? Of heb je ook het gevoel dat in ieder van ons wel een rare snoeshaan schuilgaat? Welk vreemd gedrag begrijp jij niet en wil je meer over weten? Schrijf je dan snel in!

De workshop wordt gegeven door Hans van der Wurff, coach voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid bij Lister en tevens trainer Mental Health First Aid. Iedereen kan meedoen; er is geen speciale voorkennis nodig. Hans stelt in zijn werk de medemens centraal: hoe kun je als medemens anderen met psychische problemen tot steun zijn zonder zelf in de problemen te komen? Ook als je geen psychiater of specialist bent? Dat kan als je meer van jezelf en van de ander snapt en de instrumenten hebt om met elkaar in gesprek te komen. Daarover gaat deze workshop.

Deelname is gratis!

Verplicht aanmelden, stuur een mail naar: dianebrouwer@lister.nl

Gegevens

Datum:
6 september
Tijd:
16:00 - 18:00
Categorie:

Locatie

Zenderstein (Pulse)
Waalsingel 15
IJsselstein, 3404 KN
+ Google Maps
ANBI logo