Laden Agenda

« Alle Agenda

Themamiddag ‘Ondraaglijk en toch verder’

9 december @ 12:00 - 17:00

Wat overkomt je wanneer je kind, je broer uit het leven stapt, terwijl je dat helemaal niet hebt zien aankomen? Wat moet je doen als je je in totale ontreddering afvraagt wat er is gebeurd en hoe je ooit weer verder moet gaan met je leven? Het overkwam de familie van Arie. Volkomen onverwacht maakte hij een einde aan zijn leven en zijn vader, moeder en jongere broer bleven in verdriet en verbijstering achter.

Mercedes Stalenhoef volgde het gezin twee jaar lang en maakte over hen een aangrijpende documentaire ‘Mijn grote broer’ die we deze middag zullen vertonen. De film laat op indrukwekkende wijze zien hoe het gezin aanvankelijk in totale ontreddering achterblijft maar langzaam maar zeker de draad van het ‘normale’ bestaan weer tracht op te pakken. De schoonheid van de film zit ‘m in de liefdevolle en ingetogen manier waarop Mercedes de familieleden van Arie in hun alledaagse beslommeringen en in de verwerking van hun niet te bevatten verdriet in beeld brengt. Niets is nog normaal en toch moeten ze door en gaan ze door. Hoe ze dat doen laat de film op indringende wijze zien.

We zijn heel blij dat we de volgende gasten rondom de filmvertoning hebben kunnen uitnodigen:
➢ Mercedes Stalenhoef, documentairemaakster van ‘Mijn grote broer’. Zij zal ingaan op waarom zij deze film heeft gemaakt en hoe zij de familie van Arie heeft kunnen volgen.
➢ Familieleden van Arie. Zij gaan graag met u na afloop van de film in gesprek.
➢ Professor Jos de Keijser zorgt voor de deskundige omlijsting van het programma. Hij is klinisch psycholoog, psychotherapeut en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Groningen. Hij is deskundige op het gebied van complexe rouw en richt zich daarbij met name op het verlies van een persoon ten gevolge van moord, suïcide of vermissing.

Programma
12.00 uur Inloop met koffie
12.30 uur Leo Tunderman, voorzitter van het stichtingsbestuur: welkomstwoord
12.45 uur Filmvertoning ‘Mijn grote broer’
14.30 uur Pauze
14.45 uur Professor Jos de Keijser en aansluitend gesprek met de familie van Arie en Mercedes Stalenhoef
16.00 uur Nazit met koffie en thee
17.00 uur Sluiting

Dagvoorzitter is Marian van Vliet, bestuurslid van de Stichting Zorg & Zelfdoding.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze themabijeenkomst. U kunt zich aanmelden via lezing@zorgenzelfdoding.nl. De kosten voor deelname zijn € 10,- voor nabestaanden en € 20,- voor zorgverleners en andere professionals (incl. de toegang tot de filmvoorstelling).
Het bedrag kunt u overmaken naar Rabobank NL15 RABO 0143 5593 97 onder vermelding van uw naam, of u nabestaande bent of zorgverlener en met hoeveel u evt. komt.

Gegevens

Datum:
9 december
Tijd:
12:00 - 17:00
Categorie:

Organisator

Stichting Zorg & Zelfdoding
E-mail:
contact@zorgenzelfdoding.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Filmhuis De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
Zaandam, 1502 BA
+ Google Maps
ANBI logo