Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Individueel Lotgenotencontact – Ypsilon Groningen

april 18

In onze vereniging ontmoeten we lotgenoten, luisteren we naar elkaars verhalen en bieden we elkaar steun. Dat doen we in groepen maar ook in individuele gesprekken zoals in het Familiecentrum Psychose. Hoe doe je dat, het voeren van ondersteunende gesprekken met lotgenoten? Dat kunt u leren in de nieuwe workshop “Individueel Lotgenotencontact” die op 18 april start met een zelfstudieopdracht. Later volgen een onlinebijeenkomst (11 mei) en een bijeenkomst op locatie (21 mei).

De workshop is bedoeld voor ervaren familie/naasten van mensen met een psychiatrische aandoening. Voldoet u niet aan bovengenoemde voorwaarden en wilt u toch meedoen, neem dan contact met ons op (groningen.ypsilon@gmail.com).

De workshop is een mooi startpunt voor wie er over denkt om bij Ypsilon of PlusMinus vrijwilligerswerk te gaan doen. U leert wat belangrijk is in ondersteunende gesprekken en hoe u dit kunt toepassen. U krijgt een stukje theorie maar vooral ook de mogelijkheid om met elkaar te oefenen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Als u na afloop denkt dat u deze kennis/vaardigheden in praktijk wilt brengen dan kan dat bijvoorbeeld in het Familiecentrum Psychose op incidentele- of meer vaste basis. Maar u zult ook ervaren dat het u helpt bij gesprekken met familie en vrienden over uw ervaringen met psychosegevoeligheid.
De workshop is een mix van zelfstudie, online contact en een zaterdag op locatie op ons adres Hoge der A 26, Groningen.

De cursus is een gezamenlijk initiatief van Ypsilon Groningen en PlusMinus Groningen, wordt aangeboden door PGO-support en is gratis.

Voor meer informatie en aanmelden zie onze website: www.ypsilongroningen.nl

Gegevens

Datum:
april 18
Categorieën:
,

Organisatoren

Ypsilon
PlusMinus
ANBI logo