Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Ypsilon Suriname – Gespreksbijeenkomst

13-10-2023 @ 18:00 - 20:00

Stichting Ypsilon Suriname nodigt u hierbij uit voor een interessante gespreksavond i.s.m.  de PAHO en het Psychiatrisch Centrum Suriname.

Plaats: Het DagCentrum van het Psychiatrisch Centrum Suriname aan de Letitia Vriesdelaan 1-3

Tijd: 18:00 – 20:00 uur. De inloop is vanaf 17.30 uur.

Het Onderwerp: ‘MENTAL HEALTH IS A UNIVERSAL RIGHT” (het thema van de World Mental Health Day 10 oktober 2023).

Geestelijke gezondheid is een universeel mensenrecht

Het evenement van dit jaar vertegenwoordigt een mondiale inzet om het bewustzijn over geestelijke gezondheid te vergroten en ervoor te pleiten als universeel mensenrecht: Iedereen zou het recht moeten hebben om een ​​leven te leiden met waardigheid, gelijkheid en respect, en dit geldt ook voor mensen met psychische aandoeningen. Toch blijven in de regio van Amerika en zeker ook in Suriname, stigmatisering, discriminatie en mensenrechtenschendingen bestaan.

In veel landen in de regio en zeker ook in SURINAME hebben mensen met geestelijke gezondheidsproblemen geen toegang tot kwaliteitsdiensten en goede betaalbare medicamenten; ze worden onderworpen aan dwangpraktijken, onmenselijke behandeling, en in sommige gevallen misbruik – zelfs in gezondheidszorgomgevingen, waar ze beschermd moeten worden.

Op deze gespreksavond willen we deze zaken kritisch bespreken vanuit verschillende disciplines n.l. de Overheid, Min van Volksgezondheid, PCS, SoZaVo, Justitie en Politie, opvangcentra, familieleden, patiëntenorganisaties HEE& CLIPS, verzekeringsmaatschappijen, BGVS, Apothekers, Arbeid en kerkelijke organisaties enz.

Kortom op deze avond kunt u voldoende informatie inwinnen, lotgenoten ontmoeten of uw bezorgdheid uiten.

U bent van harte welkom. U mag zich registreren via Whatsapp (+5978131799/ +5978875275 ), e-mail of  Facebook Stichting Ypsilon Suriname. De bus is beschikbaar voor mensen in Paramaribo.

Mvg,

Mevr. Joyce Dawson-Smits

Voorzitter en mede-oprichtster Stichting Ypsilon Suriname 

Kantoor: PCS Letitia Vriesdelaan 1-3 Paramaribo, Suriname

Postadres: Sunriselaan 23    Paramaribo, Suriname

Mobile  +5978131799

joyce_dawson@hotmail.com

Gegevens

Datum:
13-10-2023
Tijd:
18:00 - 20:00
Categorieën:
,
ANBI logo