Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Ypsilon Utrecht – Bijeenkomst over Buurtteams

13-12-2022 @ 19:30 - 22:00

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in de gemeente Utrecht en vaak ook voor hun naasten zijn de Buurtteams van groot belang. Daarom prijzen we ons gelukkig dat, op dinsdagavond 13 december, Martijn van Nek, medewerker van Buurtteam Binnenstad in de gemeente Utrecht, bij ons te gast zal zijn om ons te informeren over de werkzaamheden van een Buurtteam in Utrecht.

Een buurtteam is gericht op meerdere terreinen van hulp/ondersteuning van de inwoners van Utrecht. Ze zijn o.a. gericht op ‘meedoen’/participatie en voor diverse vormen van praktische ondersteuning. Concrete voorbeelden zijn hulp bij het aanvragen voor WMO- (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) geld, bijvoorbeeld voor ondersteuning door Lister of bij het zoeken van een daginvulling / (vrijwilligers-) werk.

De 18 buurtteams in Utrecht doen deze werkzaamheden met veel medewerkers die zeer deskundig zijn, ook voor GGZ-cliënten en hun familie/naasten. Op de website www.buurtteamsutrecht.nl staat veel informatie over de buurtteams van Utrecht.

Martijn van Nek zal toelichten hoe in de gemeente Utrecht de ondersteuning voor de inwoners is georganiseerd; ook de afstemming en samenwerking met vele andere instellingen komen aan de orde. Met name de afstemming met Altrecht/Lister is belangrijk voor ons.

In andere gemeenten dan de gemeente Utrecht is de zorg en ondersteuning gedeeltelijk anders geregeld; buurtteams heten bijvoorbeeld vaak ‘sociaal team’. Voor zover mogelijk zal Martijn ook algemene vragen daarover beantwoorden.

Er zijn twee manieren om deel te nemen:

– Als u persoonlijk wilt deelnemen, dan bent u vanaf 19.30 welkom in de Schröder van der Kolkzaal van het Willem Arntszhuis aan de Lange Nieuwstraat 119 in Utrecht. Desgewenst kunt u gratis parkeren in de garage onder het gebouw. Bij de ingang van de garage is een intercom. Zeg daar even dat u komt voor de Ypsilonavond. We starten om 20.00 uur. U hoeft zich niet tevoren aan te melden voor persoonlijke deelname.

– Wanneer u liever online, via Zoom, wilt deelnemen dan is het wél nodig dat u zich daarvoor even tevoren aanmeldt. Dan kan via een mail. U krijgt dan tijdig het linkje dat u nodig hebt voor deelname. We starten om 20.00 uur, maar u kunt al vóór die tijd beginnen met inloggen.

Gegevens

Datum:
13-12-2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Categorie:

Locatie

Willem Arntszhuis
Lange Nieuwstraat 119
Utrecht,
+ Google Maps
ANBI logo