Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Ypsilon Utrecht: Bijeenkomst over Integraal Zorg Akkoord (IZA)

11 juni @ 20:00 - 22:00

Op dinsdagavond 11 juni gaat de Ypsilonbijeenkomst over het Integraal Zorg Akkoord (IZA). Dit akkoord heeft de huidige, bijna vertrekkende, regering afgesloten met bijna alle partijen in de zorg. Het IZA gaat dus niet alleen over de psychiatrische zorg, maar ook over de jeugdzorg, de ouderenzorg, etc. Op de website van de Rijksoverheid is o.a. de (samenvatting) van het IZA te vinden.

Wat betekent het IZA voor ons, voor de GGZ en met name voor patiënten en familie / naasten in de ggz in de regio Utrecht?
Om daarover informatie te krijgen, hebben we Dineke Smit en Cassandra Barkman bereid gevonden om een inleiding over de IZA te geven. Dineke is de directeur van het Steunpunt Zelfregie en Herstel (Utrecht) en onderzoeker; op www.zelfregie-herstel.nl kunt u alvast meer lezen over het steunpunt. Cassandra is de coördinator Ervaringsdeskundigheid van Altrecht.
Ze zijn beide lid van het regionaal programmateam van Mentaal Gezond Midden Nederland, dat het regionale plan voor de GGZ = ‘mentale gezondheid’ heeft opgesteld en gaat uitvoeren
De komende jaren zal veel aandacht gaan naar de doelen zoals beschreven in het Integraal Zorg Akkoord. Nieuwe begrippen zoals het Netwerk Mentale Gezondheid en Verkennend Gesprek zullen snel ingeburgerd raken. Er wordt gestuurd op meer samenwerking tussen de huisartsenzorg, de GGZ en het sociaal domein. De vraag is echter wat gaat er nu daadwerkelijk veranderen voor mensen met psychische problemen en hun naasten?

Dineke en Cassandra zullen ons over het volgende informeren:
• Korte introductie Steunpunt Zelfregie en Herstel
• Het Integraal Zorgakkoord, de daaruit voorkomende Regioplannen: welke 4 thema’s staan centraal? Waar liggen de kansen en uitdagingen, inclusief rol voor de naasten?
• De noodzakelijke Social Change – nieuwe kijk op mentale gezondheid en weerbaarheid
• Ruimte voor discussie

Wanneer u de avond persoonlijk wilt bijwonen, (dat is eigenlijk het prettigst!) dan hoeft u zich niet aan te melden. U bent welkom vanaf 19.30 in de “Schröder van der Kolkzaal” in het gebouw van Altrecht aan de Lange Nieuwstraat 119 in Utrecht. Parkeren kan gratis in de garage onder het gebouw; meld via de intercom aldaar dat u komt voor de Ypsilonavond. We starten om 20.00 uur.
Wanneer u de avond liever online bijwoont, dan vraag we u wel om zich daarvoor even aan te melden via ypsilonutrecht@netland.nl. Dan sturen we u op de voorgaande dag een mailtje met een linkje waarmee u tegen 20.00 uur kunt inloggen op Zoom.

Gegevens

Datum:
11 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Categorieën:
,

Locatie

Willem Arntszhuis
Lange Nieuwstraat 119
Utrecht,
ANBI logo