Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Ypsilon Utrecht – Bijeenkomst over Validerende gespreksvoering

10 oktober @ 20:00 - 22:00

Het woord VALIDEREN kent u waarschijnlijk wel, maar misschien weet u niet dat dat woord óók gebruikt wordt in de betekenis van: “Respectvol aandacht geven aan de gevoelens en meningen van een ander – óók als je het daar niet mee eens bent”.

U doet dat vast altijd al. Naar familieleden, vrienden, collega’s en zelfs naar vreemden. Het is een vriendelijke manier van communiceren die iedereen prettig vindt. En naarmate ik langer rondloop als onbezoldigd medewerker in de psychiatrie, raak ik steeds meer overtuigd van het volgende: Voor psychisch kwetsbare mensen is het bijna van levensbelang dat ze validerend benaderd worden door hun omgeving.

Dat is de reden dat ik met u, op de Ypsilonavond van dinsdag 10 oktober, heel graag de fijne kneepjes van een validerende gespreksvoering zou willen doornemen. Met valideren voorkom je dat de emoties bij de ander hoog oplopen omdat hij zich niet serieus genomen voelt. Met valideren help je de ander om zijn zelfbeeld te versterken. Valideren helpt die ander om zijn vertrouwen in u en in zichzelf te vergroten of te versterken. Valideren is dus een heel goede manier om praten met uw psychisch kwetsbare familielid of partner of vriend(in). Maar het is óók een mooie manier om met behandelaars om te gaan. Ook als u ontevreden over hen bent!

U kunt kiezen tussen persoonlijke of online deelname. Als u persoonlijk wilt deelnemen, dan hoeft u zich niet tevoren aan te melden. U kunt op dinsdag 10 november vanaf 19.30 binnenlopen in de Schröder van der Kolkzaal van het Willem Arntszhuis van Altrecht aan de Lange Nieuwstraat 119 in Utrecht. Deelnemers aan de Ypsilonavond kunnen gratis parkeren in de parkeergarage onder het gebouw.

Als u online wilt deelnemen, dan verzoek ik u om zich tevoren wél even aan te melden via ypsilonutrecht@netland.nl

Gegevens

Datum:
10 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Categorieën:
,

Locatie

Willem Arntszhuis
Lange Nieuwstraat 119
Utrecht,
ANBI logo