Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Ypsilon Utrecht – Bijeenkomst raakvlakken schizofrenie en bipolaire stoornis

9 april @ 20:00 - 21:30

Op dinsdagavond 9 april zal psychiater Prof. Dr. Ralph Kupka onze gastspreker zijn. Ralph is psychiater bij Altrecht Bipolair en bij twee poliklinieken van GGZ inGeest in Amsterdam en Hoofddorp. Verder is hij als hoogleraar Bipolaire Stoornissen verbonden aan het Amsterdam UMC / VU Medisch Centrum en bestuurslid van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD). Oftewel we hebben een topper in huis over een ziektebeeld (bipolaire stoornis) dat raakvlakken heeft met psychosegevoeligheid / schizofrenie.
Ralph zal ons in z’n inleiding informeren over de overlap bij beide diagnoses en de verschillen. Bijvoorbeeld: psychosen komen ook bij een bipolaire stoornis (ook wel vaak manisch depressief genoemd) voor.
Daarna kunnen we volop vragen stellen aan Ralph.

Wanneer u persoonlijk aanwezig wilt zijn, dan hoeft u zich niet tevoren aan te melden. U bent u vanaf 19.30 welkom in de Schröder van der Kolkzaal van het Willem Arntszhuis aan de Lange Nieuwstraat 119 in Utrecht.
U kunt desgewenst parkeren in de parkeergarage onder het gebouw. Meld bij de ingang van de garage, via de intercom, dat u komt voor de Ypsilonavond.

Wanneer u online wilt deelnemen, dan is het wél nodig dat u zich even aanmeldt. U krijgt dan van ons tijdig het benodigde linkje voor Zoom. U kunt daarmee kort voor 20.00 uur inloggen.

We hopen u op 9 april te mogen verwelkomen!

Gegevens

Datum:
9 april
Tijd:
20:00 - 21:30
Categorieën:
,
ANBI logo