Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Ypsilon Utrecht – Lezing ‘Psychose in de samenleving: een plek voor iedereen’

14-11-2023 @ 20:00 - 22:00

Op dinsdagavond 14 november a.s. zal Dr. Mariken de Koning een inleiding geven over “Psychose in de samenleving: een plek voor iedereen”.

Mariken is psychiater en onderzoeker in Amsterdam en heeft de inleiding ook op het recente Nationaal Psychosecongres gehouden. Ze werkt als behandelaar vooral met patiënten (en hun naasten) die, ondanks behandeling, veel symptomen houden en langdurig afhankelijk zijn van 24-uurs zorg.

Ze geeft o.a. de verschillende cijfers over het beloop van de symptomen na een 1e psychose. Bij mensen met de diagnose schizofrenie zijn die cijfers wat ongunstiger. Daarna gaat Mariken in op die patiënten die, ondanks behandeling, ernstige problemen in het functioneren houden.

Zowel de positieve als negatieve symptomen komen daarbij aan de orde, en de consequenties voor verschillende levensgebieden: o.a. het wonen, relaties met familie, daginvulling en de afhankelijkheid van langdurige zorg (WLZ-indicatie).

De vraag ‘hoe zorgen we als samenleving en als familie er voor dat de mensen met psychosegevoeligheid, binnen hun mogelijkheden, kunnen meedoen’ staat centraal.

Uiteraard is er na haar inleiding voldoende tijd om vragen aan Mariken te stellen.
De avond lijkt ons een aanrader voor familie/naasten, die al langdurig te maken hebben met deze situatie.

Je kan in Utrecht aanwezig zijn en direct vragen stellen; het lijkt ons prettig weer eens met een grote groep bijeen te zijn. Binnenlopen kan vanaf 19.30 in de Schröder van der Kolkzaal in het Willem Arntszhuis aan de Lange Nieuwstraat 119 in Utrecht. We beginnen om 20.00 uur.
Desgewenst kan je kosteloos parkeren in de garage onder het gebouw. Zeg bij de intercom even dat je komt voor de Ypsilonavond.

Gegevens

Datum:
14-11-2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Categorieën:
,

Locatie

Willem Arntszhuis
Lange Nieuwstraat 119
Utrecht,
ANBI logo