U bent hier:
  1. home
  2.  > zorg en herstel
  3.  > complexe zorg
  4.  > doof en slechthorend

Doof en slechthorend

Voor hulp aan doven en slechthorenden zijn er gespecialiseerde ggz-instellingen. Medewerkers van deze instellingen kunnen communiceren met doven en slechthorenden. Indien gewenst is er een gebarentolk en/of schrijftolk beschikbaar. De medewerkers bij deze ggz-instellingen kennen de moeilijkheden en mogelijkheden van doven en slechthorenden in de 'horende' wereld.

Er werken hier verschillende hulpverleners, zoals psychiaters, artsen, orthopedagogen, (GZ-)psychologen, psychotherapeuten, systeemtherapeuten, beeldende therapeuten, psycho-motorische therapeuten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (SPV), maatschappelijk werkers, praktisch pedagogisch gezinsbegeleiders (PPG) en sociaal-pedagogisch hulpverleners. Daarnaast werken er ook ggz-tolken gebarentaal, docenten gebarentaal en logopedisten.

GGZ voor doven & slechthorenden is een initiatief van de gezamenlijke GGZ-instellingen voor doven en slechthorenden in Nederland. De website www.ggzds.nl biedt informatie over waar mensen met een hoorprobleem terecht kunnen als zij last hebben van psychische klachten.

 

 

>> De noodzaak van gespecialiseerde GGZ voor doven en slechthorenden

(gebarentaal met voice-over)

sluit venster