U bent hier:
  1. home
  2.  > zorg en herstel
  3.  > complexe zorg
  4.  > forensische zorg

Forensische psychiatrie

Mensen die vanuit hun psychose een strafbaar feit, een delict, hebben begaan, komen met politie en justitie in aanraking en belanden in de forensische psychiatrie. En terwijl zij zelf zijn afgesloten van de buitenwereld, moeten hun familieleden en naasten, vaak van de ene dag op de andere, hun weg zien te vinden in een nieuwe wereld met andere instellingen, andere zorg, andere wetgeving en een andere cultuur.

MIND Ypsilon biedt voor deze familieleden advies en ondersteuning via de telefonische adviesdienst en een informatiebrochure. 
Samen met MIND is Ypsilon betrokken bij overleg met beleidsmakers en instellingen in de forensische zorg. Ypsilon komt daarin op voor de belangen van patiënt en naaste.

Brochure: psychose, forensische zorg en familie

Plotseling bevond mijn zoon zich in de wereld van justitie. Het was na de psychiatrie een geheel nieuwe en onbekende wereld. Ook ik werd overspoeld met vragen, onzekerheden en machteloosheid. Bij wie kon ik terecht? Wat kon en mocht ik doen?

 

Klik om te bestellen

Met de brochure Psychose, forensische zorg en familie helpt Ypsilon familieleden hun weg te vinden in de wereld van de forensische psychiatrie.

Klik hier voor de brochure Psychose, forensische zorg en familie

De brochure is verkrijgbaar op het landelijk bureau van Ypsilon via de webwinkel of per telefoon 088 0002120.
De prijs is € 4,50 voor leden en € 6,50 voor niet-leden en instellingen.

 

sluit venster