U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > Archief Ypsilon Nieuws
  3.  > YN 2012
  4.  > YN 5- 2012
  5.  > Gevolgen van regeringsplannen

 

YN 5- 2012

Gevolgen van de regeringsplannen

De nieuwe regering bezuinigt 5 miljard in de zorg en de AWBZ wordt vrijwel geheel overgeheveld naar de Wmo en de Zorgverzekeringswet. Dat zijn de grote lijnen uit het regeerakkoord die nog vertaald moeten worden naar concrete maatregelen. Maatregelen die onze achterban sterk zullen raken, voorspelt Hein Koger. Hij hoopt op meer protest van patiëntenorganisaties. “Het wordt de politiek te gemakkelijk gemaakt.”

Alleen al de overheveling naar de Wmo levert een besparing op van een kwart. De Wmo biedt namelijk  geen recht op zorg, zoals de AWBZ, maar is een voorziening waarover elke gemeente naar eigen inzichten  kan beslissen. En op is op! Per gemeente zullen er flinke verschillen zijn. De ene gemeente is nu eenmaal  rijker dan de andere. De AWBZ-zorg blijft bestaan voor de allerzwaarste gevallen. Begeleiding en dagbesteding verdwijnen het eerst uit de AWBZ.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggen

sluit venster