U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > Ypsilon
  3.  > Het is crisis thuis

Project Het is crisis thuis

Op 1 januari 2020 is de Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ) vervangen door de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz). Met de komst van deze nieuwe wet kan dwangbehandeling straks ook thuis worden opgelegd. Maar wat betekent dat in de praktijk?

Doel van het project

Ieder familielid moet straks weten waar hij terechtkan en welke steun hij kan krijgen. Hij moet toegang hebben tot de juiste informatie, zodat hij  in een crisissituatie overeind kan blijven en een steun kan zijn voor de patiënt. In dit project worden Ypsilonvrijwilligers bijgeschoold over de nieuwe wet en leren zij hoe ze leden kunnen ondersteunen op momenten van crisis. Wat kunnen familieleden doen, waar kunnen ze naartoe, welke rechten hebben ze?

Digitale toolkit

Ypsilon maakte een digitale toolkit waarmee naasten snel en gemakkelijk informatie kunnen vinden als hun zieke familielid thuis dwangbehandeling krijgt. De toolkit is te vinden op: www.ypsilon.org/crisis

Vertel ons uw verhaal

Ypsilon verzamelt ervaringsverhalen over crisissituaties. Vertel ons uw verhaal.

Het doel van ervaringsverhalen is om andere naasten van mensen met psychosegevoeligheid te laten zien dat zij niet alleen zijn, dat ook anderen worstelen in vergelijkbare situaties. Deze verhalen kunnen troosten. Maar ook tips en adviezen opleveren over de omgang met de  familieleden of het opkomen voor het eigen welzijn. 

Klik hier om uw ervaringsverhaal te vertellen.

sluit venster