U bent hier:
  1. home
  2.  > voor naasten
  3.  > voorlichting
  4.  > kennissessie

Digitale kennissessies

Ypsilon organiseert samen met haar regionale vrijwilligers een boeiende reeks gratis online bijeenkomsten. Aantrekkelijk en gemakkelijk om te volgen vanachter je computer of laptop. Je hoeft er de deur niet voor uit, afstand is geen probleem.
Elke kennissessie gaat over een ander thema. Na de sessie is de kennis en informatie over het besproken onderwerp terug te lezen in een 'thema-publicatie'. 


Donderdag 3 juni 2021 van 19.30 tot 21.00

Wet langdurige zorg (Wlz): eindpunt of nieuw perspectief?

MIND Ypsilon heeft jarenlang gepleit voor toegang van ggz-cliënten tot de Wet langdurige zorg (Wlz). Met succes. Met ingang van 2021 is de wet toegankelijk voor mensen met psychische aandoeningen. En er wordt veel gebruik van gemaakt. Het aantal aanvragen Wlz is veel groter dan verwacht.
In deze kennissessie, onder leiding van Caroline Mobach (Ypsilon Zeeland), komen gebruikers, verwijzers en naasten aan het woord. Psychiater Jan van Blarikom, directeur van Zeeuwse Gronden, vertelt hoe de Wlz de cliënten van Zeeuwse Gronden helpt bij hun herstel; Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter zet uiteen waarom Ypsilon vindt dat ook ggz-cliënten van de Wlz gebruik moeten kunnen maken; Ypsilonlid Karin Groen heeft ervaring met het aanvragen van Wlz-zorg voor haar zoon.

Ypsilonleden, naasten, cliënten, cliëntondersteuners, hulpverleners in het sociale wijkteams en FACT-teams, mensen van woonvoorzieningen en adviesraden sociaal domein en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan deze kennissessie deel te nemen.


Eerdere kennissessies:

Donderdag 22 april 2021

7 lessen in regionale samenwerking - De kracht van KernKracht

In deze tweede kennissessie lieten we zien hoe samenwerken in de regio alle partijen sterker maakt. De stichting KernKracht in Gouda is daarin werkelijk een pareltje. KernKracht werkt al heel lang samen met Ypsilon en andere organisaties in de regio. 
Met Petra van Buren, directeur-bestuurder van Kernkracht en Wies van den Nieuwendijk, contactpersoon van Ypsilon Midden-Holland, ontleedden we het succes. Welke inspirerende lessen kunnen Ypsilonvrijwilligers, cliënten- en naastenraden en andere regionale partners trekken om ook elders in Nederland zoiets moois en succesvols op te bouwen? Wat maakt dat KernKracht zowel cliënten als naasten weet te binden? Waarom zijn wethouders in de regio zo enthousiast? Kortom, wat is het geheim van goede samenwerking? 

Klik hier voor de themapublicatie van de kennissessie over samenwerking in de regio

 

 


Donderdag 18 maart 2021

Deskundig gesteund - over familie-ervaringsdeskundigheid

De eerste kennissessie ging over hoe de familie-ervaringsdeskundige (FED) de naaste kan steunen op weg naar herstel. Klik hier voor meer informatie over familie-ervaringsdeskundigheid.

Klik hier voor de themapublicatie van de kennissessie over familie-ervaringsdeskundigheid

 


sluit venster