U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Temstem wint Rotterdam designprijs

04-02-2014

Temstem, de app die iemand kan helpen controle te krijgen over zijn stemmen, heeft de Rotterdam Designprijs 2013 gewonnen. De internationale jury vond ‘het design van de applicatie prachtig gecombineerd met het maatschappelijk vraagstuk van stemmen horen’ en koos Temstem unaniem als winnaar.

Psycholoog David van de Berg van Parnassia Groep, die Temstem samen met Reframing Studio ontwikkelde: ‘Geweldig deze waardering. Het is een ontzettende steun in de rug van mensen die stemmen horen. Deze app geeft ze de gelegenheid weer grip te krijgen op hun eigen leven.’

Volgens Ypsilon werkt de app daarmee ook tegen het stigma. Veel mensen kijken tegenwoordig voortdurend op hun smartphone. Daar is niets vreemds aan.

Temstem kun je installeren op smartphones en tablets. De gebruiker speelt met Temstem taalspelletjes, die hetzelfde gebied activeren in de hersenen als de stemmen doen. Hij kan de app gebruiken op feestjes, in de tram, overal en altijd waar en wanneer hij last van de stemmen heeft.

Klik hier voor meer informatie over de werking.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster