U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Massieve oproep aan politiek voor nationaal plan preventie

05-03-2012

Het kabinet en de Tweede Kamer moeten kabinetsbreed op preventiebeleid inzetten. Die oproep komt van artsenkoepel KNMG, GGD Nederland, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Nederlandse Public Health Federatie. Ongeveer de helft van alle ziektegevallen in ons land is het gevolg van een ongezonde omgeving en een ongezonde leefstijl. Het gevolg is stijgende ziektekosten, vermijdbaar ziekteverzuim en uitval uit het maatschappelijk verkeer.

“In het verleden is veel gezondheidswinst behaald door riolering, schoon drinkwater en vaccinaties. Nu moet geïnvesteerd worden in het voorkómen van hart- en vaatziekten, kanker en psychische problemen. Anders gezegd, in het voorkómen van massale uitval van mensen uit de samenleving, het maatschappelijk verkeer en het productieproces”, aldus de koepelorganisaties in de verklaring. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de nota gezondheidsbeleid 'Gezondheid dichtbij' van dit kabinet.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster