U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

GGZ-cliënten vinden Veenendaal beste voorbeeld voor gemeentelijk beleid

06-03-2012

Wie op zoek is naar goede voorbeelden op het gebied van (openbare) GGZ kan het best naar Veenendaal. Ook Eindhoven en de regio Achterhoek doen het overigens goed. Dat blijkt uit een onderzoek van het Landelijk Platform GGz (LPGGz) en Vereniging Geestdrift samen met MOVISIE in het kader van de zogeheten (O)GGZ-spiegel. Daarin werden cliënten van de GGZ en de openbare GGZ bevraagd naar hun ervaringen met gemeentelijk beleid. Regionale cliëntenorganisaties voerden het onderzoek uit in hun eigen regio. Tientallen vrijwilligers hebben in ruim 2500 vragenlijsten afgenomen bij cliënten in 229 gemeenten.

Veenendaal heeft de prijs voor 'best practice' gewonnen dankzij goede rapportcijfers (gemiddeld een 7,6 tegenover een 5,8 landelijk) en het project 'Wijk en Psychiatrie'. Via dit project worden Veenendalers met en zonder psychische beperkingen op allerlei manieren met elkaar in contact gebracht. Ze ondernemen gezamenlijke activiteiten zoals wandelen, eten en schilderen. Daarnaast motiveert de gemeente Veenendaal GGZ-cliënten om als vrijwilliger actief te zijn bij buurtactiviteiten. Voor hun inspanningen ontving de gemeente een kunstwerk gemaakt door cliënten van het Diep Water Collectief uit Amsterdam.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster