U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Jules Tielens kan met komst pand echt van start

09-03-2012

Jules Tielens en de zijnen kunnen los. Direct na de aankondiging om een nieuw centrum voor psychose te starten in Amsterdam startte hij met de eerste patiënten, maar het wachten was op een goede locatie. De hobbel is nu genomen: Per 19 maart zal het centrum van MoleMann Tielens zich vestigen in een oud pand van de voormalig bierbrouwerij “De Gekroonde Valk”. Deze is gelegen aan de Hoogte Kadijk 61hs. De locatie maakt meteen dat het zorggebied wordt uitgebreid met stadsdeel Noord, zodat nu Zuid, Oost, Centrum of Noord van Amsterdam gedekt worden. Iedereen die woont in een van deze regio’s en voor behandeling in aanmerking wil komen kan zich zonder wachtlijst melden via molemanntielens.amsterdam@molemann.nl of telefoonnummer 088-0201350.

In de nieuwsbrief die ze net heeft uitgebracht, meldt MoleMann Tielens dat het pand de uitstraling heeft die ze nastreefde: bedrijvigheid, toegankelijkheid en is gelegen in een buurt waar veel sociale activiteit aanwezig is. “Tevens maakt de geschiedenis van het pand het extra bijzonder. Deze oude brouwerij en azijnmakerij, werd in 1733 in Amsterdam opgericht door Jan van den Bosch. De Rotterdamse familie Van Vollenhoven nam het bedrijf in 1791 over en gaf haar naam aan verschillende bieren. Het op de bierflessen afgebeelde logo toonde een valk met een kroontje op de kop. Het bedrijf was rond 1900 de grootste brouwerij van de stad. Na de tweede wereld oorlog kwijnde het weg. In 1949 nam Heineken het bedrijf over waarna in 1956 het voorgoed werd gesloten.”

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster