U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Cuenta Conmigo wint Ria van der Heijdenprijs 2013

09-11-2013

Familie-organisatie Cuenta Conmigo heeft de Ria van der Heijdenprijs 2013 gewonnen. Namens de jury reikte Henrie Henselmans de prijs uit aan Rimke van der Geest, trekker van het project.  In 2005 zette deze Nederlandse psychiatrisch verpleegkundige samen met Rosalba, moeder van een zoon met schizofrenie in Matagalpa, Nicaragua, het project op voor familieleden van mensen met een psychotische stoornis. Cuenta Conmigo biedt ondersteuning van hetzelfde basiswerk waar Ypsilon indertijd mee begon: psycho-educatie en lotgenotencontact om elkaar en anderen te helpen bij het omgaan met een psychotisch gezinslid.  Rimke van der Geest en haar helpers waren zichtbaar ontroerd: "Met dit geld kunnen we daar zovéél doen! We proberen van de wasserette een ontmoetingsplek te maken zodat de Matagalpese bevolking in contact komt met onze familieleden en cliënten. We hopen dat dit stigmaverminderend werkt."

De prijs, beschikbaar gesteld door Delta Psychiatrisch Centrum uit Poortugaal, bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een sculptuur.

Zangkoor Enjoy, dat in de lunchpauze en bij de borrel de sterren van de hemel zong en de dag opvrolijkte met hun kleurige kleding, ontving uit handen van Henselmans een check ter waarde van € 750,-.Net als de stichting WOPiT uit Twente. WOPiT realiseert woningen voor mensen met een psychotische aandoening.De stichting zet in op de scheiding van wonen en zorg. Dat bevordert eigenwaarde en  onafhankelijkheid van zorginstellingen.

De prijsuitreiking vormde het slotstuk van een boeiende, informatieve en interessante dag. Op www.ypsilonorg/studiedag/afterparty leest u het verslag.

De jury selecteerde de prijswinnaars op basis van de criteria: passend in de geest van Ria, kwaliteit van leven bevorderend van de chronische patiënt en diens omgeving, baanbrekend, veelzijdig, enthousiasmerend. Jurylid Henrie Hernselmans voegde daar een echt Rotterdams criterium aan toe: "Niet lullen, maar poetsen", dat volgens hem op alle drie de genomineerden betrekking heeft.

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster