U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Psychiater op de pedalen voor psychose-onderzoek

12-01-2012

Geld inzamelen voor onderzoek naar betere behandelingen voor mensen met psychose, maar ook om het taboe rondom psychose te doorbreken. Met dat doel sturen het Maastrichts Universitair Medisch Centrum (MUMC) en het Universitair Psychiatrisch Centrum Kortenberg (KUL) hun jongste professor op pad om een fietstocht te ondernemen. Het gaat om professor Inez Myin-Germeys en haar vader Bob Germeys die geld willen binnenhalen voor verder onderzoek naar de eerder ontwikkelde ‘PsyMate’. Sponsors kunnen zich melden op www.opdepedalen.eu

Op woensdag 27 juni en donderdag 28 juni 2012 is het zover. Dan vertrekken ze per fiets vanuit Leuven en Maastricht naar het zuiden van Frankrijk om de Mont-Ventoux te beklimmen. Een tocht van 1.329 km, in etappes van zo’n 100 km per dag. De laatste twee dagen wordt de Mont-Ventoux beklommen, eerst langs de zachtere kant vanuit Sault en de dag nadien, als kroon op het werk, de moeilijke beklimming vanuit Bédoin.

De Maastrichtse en Leuvense universiteiten ontwikkelden de PsyMate om het gedrag van mensen afzonderlijk in het dagelijks leven in kaart te brengen. Het gaat om een digitaal dagboek dat op een PDA (een persoonlijke digitale assistent) lijkt waarbij mensen op willekeurige tijdstippen gevraagd wordt een aantal gegevens in te vullen, over zichzelf maar ook over de omgeving.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster