U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Voor jezelf zorgen – animatie Naasten in Kracht

12-03-2019

Naasten in kracht.nl wordt steeds completer. Deze unieke website voor partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden van mensen met psychische klachten is aangevuld met de animatie Voor jezelf zorgen en films over praktijksituaties. Een tekenfilmpje dat meteen duidelijk maakt waar het wringt en hoe het ook kan. Zo krijgen bezoekers informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar. In tientallen ervaringsverhalen vertellen naasten waar zij steun aan hebben, hoe zij problemen oplossen, met hun situatie omgaan en wat hen helpt.

Tien cliënten- en familieorganisaties binnen MIND, waaronder Ypsilon, werken mee aan www.naasteninkracht.nl. Projectleider Marloes Martens: ‘Ervaringen en tips door en voor naasten leveren herkenning, begrip en kennis op.’

Het kloppend hart van de website bestaat uit ervaringsverhalen. Deze zijn geschreven door naasten van mensen met psychische klachten. Door het gebruik van filters kunnen naasten die informatie en persoonlijke verhalen lezen die voor hen van belang zijn. Ypsilon roept familieleden op om hun ervaring te delen zodat anderen ervan kunnen leren. ‘Voor en door elkaar!’ aldus Ypsilonmedewerkster Annemiek de Kruif die veel verhalen redigeert.
U kunt nog steeds ervaringsverhalen insturen. Dat kan rechtstreeks via de website.

Naasten in Kracht is een samenwerkingsproject van Ypsilon met 9 andere organisaties binnen MIND, te weten: de ADF Stichting, Caleidoscoop, Depressie Vereniging, Impuls en Woortblind, Kamer Familieraden, Labyrint-In Perspectief, Plusminus, Stichting Borderline en  Stichting Zelfbeschadiging.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster