U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Familiecoaches na training goed voorbereid op hun taak

13-11-2013

De nieuwe familiecoaches. Helemaal achteraan initiatiefnemer Tom RustingNederland heeft er weer 10 getrainde familiecoaches bij. Zij ontvingen gisteren uit handen van  Altrechtbestuursvoorzitter Roxanne Vernimmen het certificaat als ‘bewijs’ dat zij deze cursus Coaching van families van patiënten met een ernstige psychiatrische aandoening met goed gevolg hebben doorlopen. De cursus, ontwikkeld door Altrecht, Indigo en Ypsilon Utrecht, bereidt familieleden voor op een mogelijke rol bij het bewerkstelligen van een beter contact tussen de familie van de patiënt en de GGZ-instelling. Op basis van een goed gedocumenteerd cursusboek zijn de cursisten, ook wel familie-ervaringsdeskundigen (FED’s) genoemd, stevig voorbereid op hun taak, die veelal voortkomt uit eigen ervaringen met zorgverleners.

Verbinden

Nu blijkt nog maar al te vaak dat professionele zorgverleners er veelal niet of nauwelijks in slagen om zich te verbinden met de familie van de patiënt. De FED’s kunnen de drempel voor de families verlagen door tips te geven over hoe ze het beste om kunnen gaan. Zij doen dat op grond van hun eigen ervaringen, aangevuld met belangrijke informatie over de zorgorganisatie, de ziektebeelden en dergelijke. Zo kunnen de leefwereld van de patiënt en diens familie en die van de GGZ-instelling elkaar gaan vinden en is de kans groter dat beter dan voorheen gewerkt wordt binnen de triade patiënt – familie – zorgverlener.

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster