U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

VIP-zorg! nieuwe Ypsilonbrochure over vroeg ingrijpen bij psychose

16-01-2014

Hoe eerder een psychose wordt herkend en behandeld, hoe groter de kans op een beter en vollediger herstel. Tijdig herkennen van de eerste voortekenen kan een psychose zelfs voorkomen. De nieuwste brochure van Ypsilon gaat over VIP-zorg. VIP staat voor Vroege interventie (ingrijpen) bij psychose en heeft als doel zo vroeg mogelijk ingrijpen en erger voorkomen.
De prettig leesbare brochure is geschreven voor familieleden en naasten. Wat kunnen zij doen, waar kunnen ze terecht en welke steun en begeleiding hebben zij nodig? De brochure geeft ook informatie over voortekenen, risico, zorg en behandeling en sluit aan bij het Handboek Psychose dat het Netwerk Vroege Psychose schreef voor hulpverleners.

Ypsilon maakt zich al 30 jaar sterk voor betere zorg voor mensen met een vroege psychose. In het project Vroeg begonnen is een toekomst gewonnen zet Ypsilon zich in voor tijdige en adequate zorg bij een (naderende) psychose en voor steun en begeleiding van familieleden. Zie www.ypsilon.org/vroeg-ingrijpen.

De 32 pagina’s tellende brochure is online te bestellen via www.ypsilon.org/webwinkel.
Prijs: € 4,50 voor leden en € 6,50 voor niet-leden.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster