U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Ledenraad geeft Doreen Visser eretitel Lid van verdienste

17-11-2013

Kaderlid Doreen Visser is benoemd tot Lid van verdienste van Ypsilon. Uit naam van de ledenraad gaf voorzitter Jan Zandijk haar gisteren de eretitel tijdens een high tea die het team van de Familie Als Bondgenoot had georganiseerd. “Jullie moeten weten dat ik niet ben van de spelden en de oorkondes. Ik volg mijn passie, mijn hart en niets anders.” Of ze er nou van ‘is’ of niet; ere wie ere toekomst, zei Zandijk gisteren.

Het Delftse kaderlid was volkomen verrast door de actie. Ze had behoorlijk wat moeite moeten doen om te kunnen aanschuiven bij de high tea omdat ze kanker heeft in een vergevorderd stadium. “Het is vandaag een bijzondere dag, dit is een bijzonder samenzijn. Wij nemen afscheid van elkaar. Zo is het”, luidden dan ook de openingswoorden van de Ypsilonvoorzitter.

Hij schetste vervolgens het beeld van een vrouw die op 18-jarige leeftijd vanuit Zimbabwe naar Nederland kwam en na de ziekte van haar zoon gepassioneerd vrijwilligster bij Ypsilon werd. Zeven jaar gaf ze cursussen psycho-educatie aan familieleden in Den Haag en 'deed' ze de vijfde bijeenkomst onder meer voor Delta en GGZ Duin & Bollenstreek, bij de Prospect-training en heel recent ook bij de training Familie als bondgenoot. Ze startte met huiskamergroepen voor familieleden van mensen bij het Haagse Centrum Eerste Psychose (CEP) en het Delfland Eerste-Psychose Team (DEPT).  

In de tijd dat het bureau van Ypsilon in Voorburg zat, zat ze aan de telefoon van de adviesdienst. Elke week op de fiets drie kwartier heen en drie kwartier terug, weer of geen weer. Ze ondersteunde hulpverleners tijdens familieavonden, deed mee aan de training Lotgenotencontact 2.0 en vertaalde samen met Tom Rusting de documentaire Unlisted. Zandijk: “Je bent samengevat heel, heel veel uren, dagen, weken voor Ypsilon actief geweest: zeer betrokken, deskundig, en recht uit je hart.”

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster