U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Help! Psychose in de familie - Nieuwe brochure Ypsilon

18-06-2019

Als een familielid, partner of vriend een psychose krijgt, heeft dat grote gevolgen. Niet alleen voor hem of haar, maar ook voor familie en naasten. De nieuwe (online) Ypsilonbrochure ‘Help! Psychose in de familie’ geeft antwoord op veel vragen. Over de aandoening en het zorgaanbod, maar vooral over wat familie en naasten kunnen doen. Hoe ga ik om met mijn partner of zoon, met zijn hulpverlener en hoe blijf ik zelf overeind?

De brochure is gratis te downloaden via de website. Een geprint exemplaar is - zolang de voorraad strekt - verkrijgbaar via de webwinkel.

Het is nogal wat als je familielid een psychose krijgt. Naasten merken vaak als eerste dat er iets niet klopt. En kunnen dan nergens terecht met hun zorgen. Het gaat meestal om volwassen mensen die zelf niet altijd open staan voor hulp. Wat kun je als naaste het beste doen?
MIND Ypsilon ondersteunt al 35 jaar familie en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. De combinatie van kennis van de aandoening en de positie van naasten maakt de Ypsilon-informatie uniek.

Mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Ypsilon en Janssen.

logo Vrienden van Ypsilon Logo Janssen

 

 

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster