U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Crowdfunding voor documentaire Delcour

19-06-2015

Een aantal Ypsilonners, onder wie bestuurslid Wies van den Nieuwendijk, start een crowdfundingsactie voor het maken van een documentaire door Nynka Delcour.

Theatermaker en zus-van Delcour wil een documentaire maken over de relatie met een familielid met een psychotische aandoening en de impact daarvan op de omgeving (waaronder familie). Kan de omgeving bijdragen aan herstel of overheerst vooral schaamte, rouw en onmacht?

Bij Ypsilonleden roept de voorstelling Hou me los veel herkenning op. ‘Na afloop van de voorstelling wordt altijd lang nagepraat, vaak gepaard met sterke emoties’, zegt bestuurslid Wies van den Nieuwendijk, die de voorstelling meermalen bijwoonde. Waar die sterke emoties vandaan komen, wil Delcour onderzoeken in de documentaire, die een mooie aanvulling kan vormen op het Ypsilonaanbod en geschikt zal zijn om te laten zien op Ypsilonavonden aan familieleden en hulpverleners.

Voor het maken van de documentaire is 5000 euro nodig. Van den Nieuwendijk hoopt het bedrag eind september binnen te hebben. Help mee om deze prachtige documentaire mogelijk te maken,

Iedere bijdrage is welkom, maar wie € 25 doneert op IBAN NL 28 INGB 0755875605  t.n.v. L.M. van den Nieuwendijk en A. de Vries-Maas én naam en adres vermeldt op de overschrijving, krijgt de documentaire-dvd met een persoonlijke boodschap van Nynka thuisgestuurd!

Klik hier voor een interview met Nynka Delcour in YN 2-2015
Klik hier voor een trailer van de documentaire

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster