U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Suicide om eigen bijdrage blijkt misverstand

20-03-2012

Een psychiater van de Parnassia Bavo Groep heeft eerder deze maand ten onrechte gemeld dat een cliënt suïcide zou hebben gepleegd vanwege de eigen bijdrage. Volgens de psychiater had de patiënt dat gedaan, omdat hij de eigen bijdrage niet meer kon betalen. Dta blijkt niet het geval, meldt het Skipr. Het e-zine citeert een woordvoerder van Parnassia die meldt dat uit nader onderzoek is gebleken dat het bericht niet klopte. Sterker nog: de patiënt in kwestie leeft nog gewoon. Parnassia heeft de psychiater volgens het medium officieel berispt en excuses aangeboden aan minister Edith Schippers van VWS.

Volgens Skipr bleek de patiënt het voornemen niet te hebben uitgevoerd, omdat hulpverleners de eigen bijdrage op zich hadden genomen. Dit was niet bij de psychiater bekend toen ze aan de bel trok.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster