U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Familiebeleid GGZ Friesland, GGZ InGeest en Altrecht bekroond met LPGGz Ster

26-03-2012

Drie instellingen zijn vandaag door de dag heen bekroond met de LPGGz Ster Familiebeleid 2012. Zojuist nog reikte Marjan ter Avest, directeur van het Landelijk Platform GGz (LPGGz) op feestelijke de laatste ster uit aan Altrecht, nadat ze eerder al GGZ Friesland en GGZ InGeest had aangedaan. De overhandiging vond plaats in het bijzijn van de Raden van Bestuur, familieraden, medewerkers en cliënten van de instellingen. Met de openbaring van deze winnaars markeert het Landelijk Platform GGz het live gaan van de website www.lpggzsterren.nl. Op deze site wordt inzichtelijk gemaakt welke instellingen door het hele land heen hoog scoren op familiebeleid.

De bekroonde instellingen vielen alle op een bepaalde manier op. Zo onderscheidt GGZ InGeest zich door het instellen van een coördinator Familiebeleid en een interne indicator die de prestatie van het familiebeleid meet, maakt GGZ Friesland werk van scholing op de werkvloer en interne audits en scoorde Altrecht al eerder met de Ypsilon Familiester maar start ze nu ook met tevredenheidsonderzoek.

De LPGGz Ster komt voort uit de Ypsilon Familiester die Ypsilon de afgelopen twee jaar uitreikte, maar verschilt wel op twee punten: De LPGGz Ster is GGZ-breed, terwijl de ster van Ypsilon zich specifiek richt op de zorg voor mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose. De beide sterren vullen elkaar bovendien aan omdat bij de Ypsilon Familiester de ervaringen van familieleden de graadmeter waren, en voor de LPGGz Ster juist het instellingsbeleid is doorgelicht.

“Voor mensen met een psychische aandoening bieden familie en naastbetrokkenen veel ondersteuning. Steeds meer GGZ-instellingen zien het belang van deze ondersteuning en ontwikkelen familiebeleid zoals het hebben van een familieraad en een familievertrouwenspersoon. GGZ Friesland, GGZ InGeest en Altrecht werken actief aan een goed familiebeleid”, aldus Ter Avest. “Met de bijbehorende site willen we zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten stimuleren om vanuit cliënten- en familieperspectief de beste zorg te bieden. Hoe meer sterren op de scorekaart, hoe beter!”

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster