U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Ypsilonlid in Nieuwsuur over hervormingen in de zorg

27-03-2015

Vandaag, vrijdag 27 maart, besteedt het programma Nieuwsuur (NPO 2, 22 uur) aandacht aan de hervormingen in de zorg en de ambulantisering.

Lia Gijsbertsen, Ypsilonlid uit Gouda, vertelt dat de begeleiding van mantelzorgers niet optimaal is en dat ze bang is dat de zorg voor onze mensen minder goed wordt. 

Niels Mulder, psychiater MC Erasmus te Rotterdam, ondersteunt het verhaal dat er te weinig tijd is voor mensen, ambulante teams te weinig van de grond komen en er beknibbeld wordt op ambulante zorg. Vervolgens worden twee naastbetrokkenen gefilmd.

Aanleiding is de Meldactie Ambulantisering van het LPGGz. Persvoorlichter Mirjam Drost van het LPGGz schreef erover: Uit onze meldactie blijkt dat onnodig veel mensen in crisis raken omdat de ambulante zorg nog onvoldoende is opgebouwd. Ook zijn er geen mogelijkheden voor bedden op recept. Daarnaast blijken er lange wachttijden bij instellingen als problemen bij (ex)clienten ernstig verergeren. Ook LPGGz-directeur Marian ter Avest komt aan het woord.


 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster